Potanın Minik Şampiyonları Diyarbakır DSİ Spor

Karaman’da düzenlenen U-13 Gençler basketbol yarı final şampiyonasına katılan DSİ Spor oynadığı tüm maçları farklı sonuçlarla kazanarak adını Türkiye şampiyonasına yazdırdı.

Potanın Minik Şampiyonları Diyarbakır DSİ Spor

Sezona iyi bir başlangıç yapan DSİ Spor U 13 Basketbol ekibi önce Diyarbakır’da şampiyon oldu. Sonrasında Elazığ’da düzenlenen Bölge şampiyonasında tüm rakiplerini farklı sonuçlarla yenerek adını yarı final maçlarına yazdırdı.

Geçen hafta Karaman’da düzenlenen yarı final maçlarında Balıkesir Ayvalıkgücü, İstanbul Atakentspor ve Yeşil Giresun Belediye sporla eşleşen Diyarbakır DSİ Spor ilk maçında Ayvalık gücünü 46-28, ikinci maçında Atakent sporu 34-29 ve son maçında Yeşil Giresun Belediye sporu 47-30 gibi farklı sonuçlarla yenerek adını Türkiye Şampiyonasına yazdırdı.

28 Haziranda Afyonda düzenlenecek olan Türkiye U- 13 Genç Basketbol şampiyonasında Diyarbakır ilini temsil edecek DSİ Sporda hedef Türkiye şampiyonluğu.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU

DSİ Spor Takım Koçu Hasan Çelebi;” Bu takımın temelleri tam 7 yıl önce atıldı. Spor okulumuzdaki 5-6 yaş gurubundaki çocuklara önce basketbolu sevdirip daha sonra profesyonel takım oyuncusu olmalarını sağladık. Bu işte o kadar çok emek var ki inanın anlatamam.7 yıldır ekibimizle birlikte yaptığımız düzenli çalışmaların meyvelerini toplamak bizi çok mutlu ediyor. Eskiden Diyarbakır takımları değil İstanbul takımlarını yenmek, her maçta 30-40 sayı fark yiyordu. Biz DSİ Spor olarak sistemli ve programlı bir şekilde sabırla çalışarak bu “Tabuyu” tamamen değiştirdik. 28 Haziranda Afyon’da düzenlenecek Türkiye şampiyonasında hedefimiz Türkiye şampiyonluk kupasını Diyarbakır’a getirmek olacaktır. Bu büyük başarıda takım antrenörlerimiz Mustafa Çelebi, Ulaş Arıöz,Dilara Aydoğan ve tüm sporcularıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bize her türlü desteklerini esirgemeyen Başta Bölge Müdürümüz Murat Dağdeviren olmak üzere, Kulüp Yöneticileri, kurum çalışanları ve tüm DSİ Spor camiasına teşekkür ediyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz