Rapor Dicle'ye mi düştü?

Diyarbakırspor’un kaderini tayin edecek müfettiş raporlarının akıbeti sırra kıdem bastı.

Rapor Dicle'ye mi düştü?
Aylar önce Diyarbakır’a gönderilen raporlarla ilgili hiçbir yasal işlem yapılmaması kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Yönetimin bu konudaki sessizliği de dikkat çekiyor.

                                   

BANK ASYA’DA BAŞLADI,3.LİG’DE YOK !   Diyarbakırspor’da 1.5 yıl önce başlatılan kulübün hesaplarıyla ilgili soruşturmanın akıbeti adeta sır oldu. Takım Bank Asya 1.Lig’deyken başlayan ve tamamlanan soruşturmanın sonuçları takım 3.Lig’e düşünce de açıklanmadı. Şubat’ta başlayan İçişleri bakanlığı müfettişlerinin incelemesi 3 ayın sonunda tamamlanırken, daha sonra Ankara’ya giden heyet raporunu hazırlamaya başladı. İddialara göre raporda yolsuzluk ve üsülsüzlük yaptığı belirlenen eski yöneticilerin siyasiler yoluyla yaptığı baskılar raporun hazırlanasını,açıklanmasını ve yargıya intikal edilmesini geciktirirken, 7 aylık beklemeden sonra rapor hazırlanarak Ocak 2012’de Diyarbakır’a gönderildi.

‘VALİLİK KAMUOYUNU AYDINLATMALI’   Diyarbakırspor kulübü ve ilgili devlet kurumlarına gönderilen raporun sonuç vermesi için yargıya intikal ettirileceği ifade edildi ancak aradan geçen onca zamana rağmen tam bir sır perdesi var.

Raporun akıbetini kimse bilmiyor. Bu konuda bilgi sahibi olduğunu, raporun kendilerine ulaştığını daha önce açıklayan kulüp yönetimi de bu kadar kritik bir konuda sessiz kalmayı tercih ediyor.

Spor kamuoyu, olumlu sonuç vermesi halinde kulübün borçlarının yaklaşık yüzde 70-80’ini ortadan kaldıracak raporla ilgili hem kulüpten hem de Vali Mustafa Toprak’tan adım bekliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz