Son viraj!

2. Lig Beyaz Grup’taki son hafta maçlarının Futbol Federasyonu tarafından mercek altına alınması istendi. Şampiyonluk maratonun son virajında, "haksızlık ve mağduriyetlerin" oluşturulmamasına dikkat çekildi.

Son viraj!

‘Amedspor, Şampiyonluğu Hak Etmiştir’

Lig'de 2 sırada yer alan İstanbulspor ve Amedspor’un şampiyonluk umudu ile son haftaya girdiği 2. Lig Beyaz Grup’ta ortaya atılan iddialar ve soru işaretlerine meydan verilmemesi için Futbol Federasyonu’ndan tedbir almasını istendı. Doğu ve Güneydoğu takımlarının çeşitli haksızlık ve mağduriyetlere maruz kaldığı dikkate alınarak, sezona gölge düşürülmesi için, ilgililerin karyılaşmaları merçek altına alması gerektiği ifade edildi.

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD), tarafından yapılan açıklamasında,”Amedspor önemli bir başarı örneği sergileyerek şampiyonluk mücadelesini son haftaya kadar taşımıştır. Gönlümüz ve arzumuz Amedspor’un şampiyon olarak bu mücadeleyi TFF 1.Lig ile taçlandırmasıdır. Sporda son yıllarda gerileme yaşayarak başarıya aç ve hasret hale gelen kentimizin bu şampiyonluğa ihtiyacı fazlasıyla vardır.

‘Sivas Belediyespor Kendine Yakışanı Yapmalıdır’

Her ligde olduğu gibi bu ligde de bir şampiyon çıkacaktır. Ancak Şampiyon olacak takım bunu bileğinin hakkıyla elde etmelidir. Bu noktada Futbol Federasyonu’na büyük iş ve sorumluluk düşmektedir. Son hafta maçlarında haksızlık ve adaletsizliğe mahal vermemek için gerekli tedbirleri almalıdır. Şampiyonu belirleyecek maçlara etki altında kalmayacak ve adaletsizliğe yer bırakmayacak  hakemler atanmalı,gerekirse 2-3 gözlemci ve temsilci görevlendirilmelidir. İstanbulspor ile karşılaşacak olan Sivas Belediyespor’un hem sezon boyunca ortaya koyduğu kendi mücadelesine hem de futbolun doğrularına yakışır şekilde mücadele etmesini bekliyoruz ve inanıyoruz. Futbol Federasyonu da bilhassa bu maçla ilgili önlemler alma noktasında üzerine düşeni yapmalıdır” ifadelerine yer verildi.

‘Yönetim Ve Kent Dinamikleri Takıma Sahip Çıkmalı’

GSYD’nin açıklamasında Amedspor yönetiminden de takımın saha dışında mağdur edilmemesi için gerekli önlemler alması ve ayrıca takımın hem son haftaya hem de olası Play-Off maçlarına en iyi şekilde hazırlaması gerektiği dile getirildi. Açıklamada,”Amedspor özellikle son hafta maçları ve olası Play-Off maçlarında takımın mağdur edilmemesi için gerekli girişimlerde bulunmalı ve alınması gereken tüm önlemleri almalıdır. Takım her açıdan en iyi şekilde hazırlanmalıdır. Maddi sorunlar çözülmeli ve motivasyon kaybı oluşturabilecek sıkıntılar giderilmelidir. Yönetim bu noktada üzerine düşeni fazlasıyla yapmalıdır. Futbolcuların onurlu ve özverili mücadelesi,taraftarların muhteşem desteği ile bu aşamaya kadar başarıyla gelen takım bu aşamada olmaması gereken sorunlara ve sıkıntılara kurban edilmemelidir. Kulüp yönetimi ve kentin dinamikleri sorunların çözümü,takımın daha iyi şartlarda motive olması için ne gerekiyorsa yapmalıdır” denildi.

Diyar ve Bingöl’e Kutlama, Cizre Ve Mardin’e Başarı Dileği

Açıklamada,3.Lig’de Play-Off’a kalan Diyarbekirspor, ve  kalan 12 Bingölspor tebrik edilirken,ligde kalma umutlarını son haftaya bırakan Cizrespor’a da başarı dileklerinde bulunuldu. Açıklamada,”Diyarbekirspor üst üste 4.kez Play-Off’a kaldı. Umudumuz ve beklentimiz şeytanın bacağını kırarak 2.Lig’e çıkmasıdır. Kentimizin ve bölgemizin buna ihtiyacı vardır. Zor şartlara rağmen birlik ve beraberlik tablosu ile ligde kalan 12 Bingölspor’u tebrik ediyoruz. Dersimspor’un küme düşmesi bizleri üzmüştür. Cizrespor’un ligde kalmasını diliyoruz ve bunu başaracağına inanıyoruz. Ülke futbolunun ve bölgemizin Cizrespor’a,bölge takımlarımıza ihtiyacı var. 3.Lig’e yükselen Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor,BAL’a çıkan Siirtspor ve diğer bölge takımlarımızı kutluyoruz. Dileğimiz Mardinspor’un BAL Play-Off finalini kazanarak 3.Lig’e yükselmesidir” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz