TFF 3.Lig’de Şike itirafı! TFF harekete geçti

TFF 3. Lig'de şike skandalı... TFF 3.Lig 2.Grup'ta mücadele eden Halide Edip Adıvarspor'da forma giyen kaptan Emin Çelik'in 50 bin TL teşvik primi aldığını kulüp başkanına itiraf etmesi spor gündemini çalkaladı.

TFF 3.Lig’de Şike itirafı! TFF harekete geçti

TFF 3. Lig'de şike skandalı yaşandığı ortaya çıktı. TFF Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Halide Edip Adıvarspor, oyuncuları Emin Çelik adlı futbolcunun takım arkadaşlarına para önererek şike teklifinde bulunduğu iddiasıyla TFF’ye başvurdu.

Halide Edip Adıvarspor Kulübü Başkanı Sedat Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncuları Emin Çelik'in, takım arkadaşlarına para önererek şike teklif ettiği bilgisinin kendilerine ulaştığını ve kendilerinin de konuyu hemen TFF'ye aktardıklarını belirtti.

Oyuncuları Emin Çelik'e şike teklifini kimin getirdiğini bilmediklerini belirten Sedat Cengiz, "Kendisi dışarıdan gelen bu teklifi kabul etmiş ve bazı oyuncularımıza da aynı şekilde şike önerisinde bulunmuş. Bu oyuncular teklifi kabul etmeyince de olay ortaya çıktı. Sonra Emin Çelik ile diğer oyuncuları yüzleştirdik ve kendisi de itiraf etti" şeklinde konuştu.

Ligin 30. haftasında Çine Madranspor ile deplasmanda oynadıkları ve 2-1 kaybettikleri müsabaka öncesinde bu teklifin yapıldığını söyleyen Sedat Cengiz, konuşmasına şöyle devam etti.

"Bu maç öncesi Emin Çelik, takım arkadaşlarına şike amaçlı para teklifinde bulunmuş. Oyuncularımız teklifi kabul etmeseler de korkudan bize iletmemişler. Sonra konu bize intikal etti ve biz de TFF'ye taşıdık. TFF Hukuk Kurulu'na şikâyet başvurumuzu yaptık. Eğer federasyon bu arkadaşı savcılığa vermezse, kendim gidip şikâyette bulunacağım."

Kaynak: Diyarbakır Söz