UEFA'da Arda-Mehmet kapışması!

Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Arda'nın Atletico Madrid'i, Mehmet Topal'ın Valencia'sını ağırlıyor.

UEFA'da Arda-Mehmet kapışması!

Avrupa Ligi yarı finalinde ilk maçlar bu akşam oynanacak. İki karşılaşma arasında bizi daha yakından ilgilendiren mücadele ise iki milli oyuncumuzun takımlarını karşı karşıya getirecek eşleşme.

Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid, Mehmet Topal'ın ekibi Valencia'yı konuk edecek. Vicente Calderon Stadı'ndaki karşılaşma TSİ 22:05'te başlayacak. Maçı İskoç hakem Craig Thomson yönetecek. İki milli oyuncumuzun da karşılaşmada forma giymesi bekleniyor.

VALENCIA İNTİKAM PEŞİNDE

Bu eşleşme; 2009-10 sezonunda Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid'le bu kez çeyrek finalde eşleşen ama hakemin hatalı kararı sonucu elenen Valencia için rövanş anlamı taşıyor.

O seride Valencia'daki ilk maç 2-2 (Valencia'nın ilk golünü Beşiktaşlı Manuel Fernandes atmıştı), Madrid'deki rövanş maçı 0-0 sonuçlanmış, Atletico Madrid deplasman golü avantajıyla turu geçen taraf olmuştu.

Valencia, rövanş maçında Nikola Zigic'e yapılan net faul için penaltı kararı çıkmaması nedeniyle hakem Florian Meyer'e ateş püskürmüştü. Juanito'nun yaptığı faul sonrası Zigic'in forması bile yırtılmış ama penaltı düdüğü çalınmamıştı. O yıl Valencia'dan sonra Liverpool'u eleyen Atletico, finalde de Fulham'ı geçerek kupaya uzanmıştı.

MUHTEMEL ONBİRLER

Atletico Madrid

Courtois

JuanFran

Miranda

Godin

F.Luis

M.Suarez

Tiago

Arda Turan

Diego

Adrian

Falcao

Valencia

D.Alves

Miguel

Rami

V.Ruiz

Mathieu

Mehmet Topal

T.Costa

Feghouli

Jonas

J.Alba

Soldado

STAT: Vicente Calderon

SAAT: 22:05

HAKEM: Craig Thomson

TV: STAR

İLGİNÇ İSTATİSTİKLER

* Şu anda Avrupa Ligi'nin gol kralı 10 gol kaydeden Klaas-Jan Huntelaar ama Hollandalı golcünün takımı Schalke elenmiş durumda. İkinci sırada 8 golle Atleticolu Falcao bulunuyor. Falcao geçtiğimiz sezon Porto forması altında Avrupa Ligi'nde 17 gol atarak gol kralı olmuştu. Avrupa Ligi'nde üst üste iki sezon boyunca gol kralı olan oyuncu yok

* Mehmet Topal, Valencia'da bu sezon Avrupa Ligi karşılaşmalarında birden fazla gol atan iki oyuncudan biri konumunda. 3 gollü Adil Rami'den sonra 2 gollü Mehmet Topal geliyor.

* Bu sezon Avrupa Ligi'nde şu ana kadar 25 gol atan Atletico Madrid, 24 gollü Athletic Bilbao'nun önünde birinci sırada. Atletico'nun gollerinin 6'sı 75. dakikalardan sonra geldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz