Yeni kurtarıcı Alper Potuk

Hasan Doğan Sezonu Spor Toto Süper Lig’in 10. Haftası mücadelesi kapsamında Osmanlıspor’a konuk olan Fenerbahçe istediğini zor da olsa aldı. Sarı Lacivertliler 3 puana Alper Potuk’un akıl dolu golüyle ulaştı.

Yeni kurtarıcı  Alper Potuk

İlk yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe ilk 15 dakika Osmanlıspor’u abluka altına aldı. Daha sonra bu baskıyı kıran Osmanlıspor seyirci avantajını da kullanarak rakibinin üzerine gitti. İlk yarıda çok fazla pozisyon bulamayan iki taraf soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

ALPER POTUK’TAN BAYRAM HEDİYESİ

Alper’in harika golüyle 52. Dakikada öne geçen Fenerbahçe bu golden sonra ‘Çanakkale Geçilmez’i oynadı. Golden sonra oyunun tek hakimi olan Osmanlıspor’un baskıları sonuç vermezken, maç Fenerbahçe’liler için adeta işkenceye döndü.

Fenerbahçe; Kayseri, Galatasaray ve Osmanlı maçlarından 7 puan çıkardı ancak, sadece 3 gol attı, 2 gol yedi.

MAÇIN ANALİZİ

OFSAYT!

4. dakikada Fenerbahçe Diego'yla golü buldu ancak ona pası veren Van Persie net ofsayttı....

Alper karşı karşıya atamadı!

5. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Van persie'nin pasında topla buluşan Alper, kaleci Moraes'le akrşı karşıya kaldı. Vuruşunda Moraes topu ayaklarıyla çıkardı.

AMİNU, N'DİAYE'YE VERMEDİ

25'te Osmanlıspor tehlikeli bir kontratak yakaladı. Aminu, 3 kişiye güzel bir çalım attı, şut şansı buldu, kaleye yerden şutunu ise son anda Volkan kornere çeldi. Aminu, N'Diaye'yi görse, Senegalli karşı karşıya kalacaktı.

YİNE ADELE SAKATLIĞI

28'de Markovic sakatlandı. Sırp oyuncu direkt olarak soyunma odasına gitti. Oyuna Fernandao dahil oldu.

FENERBAHÇE’DEN ‘PENALTI’ İTİRAZI

35'de yapılan ortada Fernandao'nun vurduğu kafa topunda, meşin yuvarlak Uğur Demirok'un havadaki eline çarptı ve yön değiştirdi. Fenerbahçeliler penaltı beklerken hakem Hüseyin Göçek 'devam' dedi.

UĞUR DEMİROK UCUZ KURTARDI

39'da Musa Çağıran'ın Diego'ya sert faulü sonrasında Brezilyalı yerde kaldı. Hemen ardından ise Uğur Demirok, yerdeki Diego'ya sol ayağıyla hafif bir tekme attı. Sinirlenen Diego sert tepki gösterirken, hakem iki oyuncuyu da uyardı.

İlk yarı 0-0 sona ererken, Fenerbahçe bu sezon ligde ilk kez bir maçın ilk yarısında gol atamadı.

ALPER’TEN MÜTHİŞ VURUŞ

52'de Alper Potuk Fenerbahçe'yi harika bir golle öne geçirdi. Sol çaprazdan aldığı topu sağ ayağına çekti, uzak köşeye harika bir falso ile topu ağlara gönderdi.

Golde Fernandao'nun havadan gelen topu indirip, sol kanattaki Alper'e attığı pasın da rolü büyüktü.

ROBİN VAN PERSİE ÇOK YAKLAŞTI

59'da Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. Hasan Ali'nin soldan ortasında Van Persie ayak soktu, top kaleci Moraes'ten döndü...

Hollandalı maç boyunca etkisizdi ancak Vitor Pereira'nın onu çıkarmasından sonra Fenerbahçe ileride top tutmak bir yana, hücuma bile gidemedi.

Kalan dakikalarda önemli bir pozisyon olmasa da Osmanlıspor, içeriyi orta yağmuruna tuttu. Fenerbahçe defansı hata yapmadı ancak Sarı Lacivertliler'in golü atar atmaz defansa çekilmesi ve vasatı aşamaması dikkat çekti.

Vitor Pereira'nın Van Persie'yi çıkarıp, Meireles'i oyuna alması, Kanarya'yı daha da geriye çekti. Osmanlıspor oyunu domine etti.

Portekizli teknik adamın mutlaka başka bir oyun şablonu bulması gerekiyor.  Bu skorun ardından Fenebrahçe 21 puana yükselirken, Osmanlıspor son 4 maçında 0 puan aldı ve 11 puanda kaldı.

DİEGO KENDİNİ BULUYOR

Fenerbahçe'nin iki sezondur çok tartışılan ismi Diego, Galatasaray maçının ardından bu maçta da çok iyiydi. Takım olarak hücuma gidemeyen Fenerbahçe'de belki de en çok mücadele eden oydu. Son dakikalarda Osmanlıspor beklerini kovalaması, her pozisyonda sonuna kadar savaşması takdir topladı. Maçın Osmanlıspor'un Senegallisi N'Diaye ile birlikte en iyisiydi.

Kaynak: Ajanslar

Kaynak: Diyarbakır Söz