Apple da araba yapıyor!

Teknoloji devlerinden Apple, ürünleri hakkında internette en çok dedikodu yapılan firma ünvanını elinden bırakmıyor. İnternette dolaşan yeni dedikodular ve spekülasyonlara göre Apple kendine ait bir araba için kolları sıvamış durumda…

Apple da araba yapıyor!

İngiliz Guardian’ın bildirdiğine göre Apple, kendi özel araç üretimi için San Francisco’daki GoMomentum Station yetkililerinden eski bir deniz kuvvetleri üssünü istedi.

The Guardian’ın haberine göre Apple kendi aracının testlerini yapabilmek için dev bir tesise ihtiyaç duyuyor. Bu amaçla da 2100 dönümlük eski bir deniz üssünün kullanımı için GoMomentum yetkilileri ile görüşme yaptı.

Apple bu konuda en büyük rakibi Google’ı takip ederek elektrikle çalışan bir araba üzerinde çalışıyor. Adının da muhtemelen iCar olacağı belirtilen araç için Apple’ın çalışmalarını hızlandırdığı da belirtildi. Tabi şimdiye kadar kişisel bilgisayar, akıllı telefon ve akıl saat gibi teknolojilerde başarısını kanıtlamış olan firma, araba konusunda da bu başarıyı yakalayabilecek mi bilinmiyor.

Bilinen tek şey önümüzdeki dönemde iCar kelimesini çok sık duyacağımız…

Kaynak: Diyarbakır Söz