Bu klip, tıklanma rekoru kırıyor

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojisi Anabilim Dalı öğrencilerinin ''Dostum Dostum'' türküsünü seslendirdikleri ''Biz de Cumhuriyet Üniversitesi İçin Çaldık'' klibi, internette yoğun ilgi görüyor.

Bu klip, tıklanma rekoru kırıyor

Müzik Teknolojisi Öğretim Elemanı ve projenin yöneticisi Kürşat Taydaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerle gönül gönüle vererek fakültede yürüttükleri çalışmalarını görsele dökmek istediklerini ve ''Playing For Change'' ve ''Doğa İçin Çal'' projelerinden etkilenerek, ''Biz de Cumhuriyet Üniversitesi İçin Çaldık'' çalışmasını hazırladıklarını söyledi. Taydaş, projeyi 52 kişiyle gerçekleştirdiklerini, bir çok enstrümanla çalışarak, 2 ayda tamamlamayı başardıklarını ifade etti.

Önce ödev niteliğinde düşündüklerini, proje ilerledikçe heyecan duymaya başladıklarını dile getiren Taydaş, ortaya çıkan eserle üniversiteye, Sivas'a katkı sağlandığını ve çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.

Projede seçtikleri eserle dostluğun önemine vurgu yapmak istediklerini belirten Taydaş, şöyle konuştu:

''Sivasımız türkülerin harman olduğu bir yer. Bir çok halk müziği sanatçımız var. Ülkede ve üniversitelerde yaşanan bazı olaylara karşılık bu projeyle dostluk mesajı vermeye çalıştık. Bütün öğrenci kardeşlerimizin gönül gönüle olduğunu gösteren Aşık Ali Sultan'a ait olan ve Mehmet Özbek tarafından derlenen ''Dostum Dostum''  türküsünü seçtik. Çalışmanın ardından hiç tanımadığımız insanlardan çok olumlu tepkiler aldık. Bizleri arayarak çok beğendiklerini dile getirdiler. Özellikle Sivas dışında yaşayan Sivaslılardan çok olumlu tepkiler alıyoruz . İnşallah devamını da getireceğiz. İkinci çalışmada kullanacağımız eser belli değil. Bu defa daha büyük bir çalışma planlıyoruz ve hazırlıklarına da önümüzdeki günlerde başlamayı düşünüyoruz.''

Kürşat Taydaş, CÜ Rektörü Prof Dr. Faruk Kocacık'tan da destek gördüklerini vurgulayarak, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz