Fiber ve AKK'de büyük gelişme yolda

Fiber dönüşüm hareketi ve internet hızının yükseltilmesi için başlatılan gelişmeler gündemdeki olaylar nedeniyle aksatılmıştı. Çarşamba günü itibariyle hem fiber hemde AKK için güzel haber yolda.

Fiber ve AKK'de büyük gelişme yolda

Başbakan Binali Yıldırım'ın bizzat ilgi gösterdiği ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından çalışma gündemdeki sıcak gelişmeler nedeniyle bir süre aksamıştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından başlatılan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da bizzat ilgi gösterdiği fiber dönüşüm hareketi, gündemdeki olaylar nedeniyle hızını kaybetmişti. Operatörler ve sivil toplum örgütleri tarafından duyurulan toplantı, hareketin yeniden hız kazanması için umut ışığı oldu.

Kimler katılacak?

Sektörün önemli oyuncuları Turkcell SuperonlineVodafoneTürksat ile Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği üyesi şirketler, sektörün geleceğini şekillendirecek önemli bir gelişmeyi 27 Temmuz 2016 Çarşamba günü açıklamaya hazırlanıyor.

Toplantıya katılması beklenen kişiler arasında; Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Vodafone CEO’su Gökhan Öğüt, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak’ın olması bekleniyor.

Türk Telekom neden yok?

Listede sizlerin de dikkatini çekecek önemli bir eksiklik var: Türk Telekom.

Bu girişim, en geniş altyapıya sahip operatör konumunda olup, paylaşıma yanaşmak istemiyor gibi görünen Türk Telekom ile rekabete yeni bir boyut kazandırabilir.

AKK bu yıl içersinde tüketicileri sevindirecek ve beklentilere cevap verecek iyileştirmeleri yapacağına dair vermiş olduğu söze ve ihtiyaç duyulan fiber alt yapının gerekliliğini bu işe hız verilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Kaynak: AJANSLAR