Paypal Türkiye'den Çekildi mi ?

Türkiye'de de yoğun olarak kullanılan PayPal lisans başvurusunun kabul edilmemesi nedeniyle Türkiye'deki faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Paypal Türkiye'den Çekildi mi ?

PayPal tarafından yapılan açıklama Türkiye'de adeta gündem yarattı. Uzun yıllardan beri Türkiye'de faaliyette bulunan ve kullanıcıların tercih ettiği online ödeme sisteminde faaliyetlerin durdurulması kararı alındığı belirtildi. Bu kararın alınmasındaki en önemli neden Türkiye'de faaliyetler için gerekli lisans başvurusunun yetkili kurum tarafından kabul edilmemesi.

Kullanıcılara Çağrı Yapıldı

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren PayPal üzerinden Türkiye'deki kullanıcıların herhangi bir işlem yapılamayacağı belirtilirken bu tarihe kadar hesabındaki bakiyelerin kişilerin banka hesaplarına aktarılması istendi. Bu süre boyunca kişilerin tüm bakiyelerini istediği banka hesabına aktarabileceği ve böylece herhangi bir mağduriyetin yaşanmadan Paypal'ın Türkiye'den çekileceği belirtirken konuyla ilgili kısa bir açıklama da yapıldı.

Yeni Dönüş Olur Mu?

Yazılı olarak yapılan açıklamada kullanıcılardan paralarını hesaplarına çekmesi istenirken bundan sonraki süreç içerisinde Türkiye'de faaliyet göstermenin mümkün olmayacağı belirtildi. Buna karşın Türkiye'deki müşterilere hizmet vermek adına gerekli çalışmaların ve girişimlerin yapılacağı, izinlerin alınması halinde Paypal'ın yeniden Türkiye'ye giriş yapacağı belirtildi.

Bu bakımdan Paypal'ın Türkiye pazarından çıkması kısa süreli olarak görülürken PayPal için lisans hakkının verilmemesi böyle bir markanın Türkiye'den çekilmesine neden olunması bunun sebebi kullanıcılar tarafından da merak edilmeye başlandı.

Kaynak: AJANSLAR