Uzun ömürlü bataryalar için 9 yeni tüyo.

Şimdiye kadar duymadığınız cep telefonunuzun pil ömrünü daha fazla uzatmak için sizlere paylaşacağımız taktikleri uygulamaya çalışın.

Uzun ömürlü bataryalar için 9 yeni tüyo.

Teknolojiyi gün geçtikçe evrimleştiren bilim insanları elimize akıllı telefonları verdiler yalnız içerisine akıllı pil bırakmayı unuttular gibi...

Bilim insanları akıllı cihazlara akıllı pil koyana kadar sizlere cep telefonunuzun pil ömrünü daha fazla uzatacak ve daha kullanmanızı sağlayacak ip uçları vereceğiz.

Herkesin en büyük sorunlarından biri haline gelen cep telefonlarının sarj problemi ve fişe bağlı yaşamak dediğimiz bu olayı s-link power bank çözmüş aslında ama ondan videonun sonunda bahsedeceğim.

1- İlk ipucu biraz garip gelebilir fakat siyah renkte arka planların daha az şarj tükettiği ispatlanmış. Bunu aslında amoled teknolojisinin nasıl çalıştığını iyi bilenler mantığını anlar. Kısaca özetlemek gerekirse siyah renkte ki pixellerin olduğu yerde led ışıklar yanmıyor.Çünkü led ekranda siyah renkte ışık yok.

2- otomatik aydınlatmayı kullanmaktan kaçının. Kullanması oldukça zevkli ve kullanışlı olsada aydınlık bir ortama çıktığınızda telefonunuz ekran parlaklığını otomatik olarak arttıracağı için bataryanız çabuk bitecektir.En iyisi el ile ayarlamak.

3- Ayarlar kısmından ekranın açık kalma süresini kısmanız pil ömrünü oldukça uzatacaktr.Çünkü telefonunuz ekranını ne kadar uzun süre açık kalırsa pil ömrünüz de bir o kadar kısa olacaktır.

4- Akıllı telefonunuz sandığınız kadar da akıllı değil. İphone için pek geçerli olmasada android cihaz kullananlar telefonunuzda ki extra özellikleri devre dışı bırakmaları onlara büyük ölçüde tasarruf sağlayacaktır.Örneğin akıllı kaydırma ya da yüz algılama özellikleri gibi.

5- Eğer kalabalık ortamlarda bulunmuyorsanız ve genelde sessiz bir ortamda iseniz telefonunuzun titreşimini kapatabilirsiniz.Böylelikle uyarılarda ya da bildirimlerde telefonunuz titremeyecek ve pilden tasarruf etmiş olacaksınız.

6- Uçak moduna almak , wifi kapatmak veya hücresel veriyi kapatmak cihazınızda büyük ölçüde tasarruf sağlayacaktır.Bu özellikleri de kapatınca telefonu nasıl kullanılacak bizde bilmiyoruz.

7- Arka planda ne kadar çok uygulama çalışıyorsa cihazınız bir o kadar güç harcıyor demektir.Androidlerde bunu kapatmak mümkün fakat iphonelar için böyle bir özellik yok. Ama ayarlar kısmından bildirimleri kapatarak ya da az uygulama yükleyerek buna bir çözüm üretebilirsiniz.

8- Bunların yanı sıra , video çekmek , kulaklıksız müzik dinlemek , cep telefonunun flaşını fener olarak kullanmak ya da internet görüşmeleri yapmak tam bir şarj canavarı.bunu da ek bilgi olarak vermek isteriz.

9- Ben bu saydıklarımızdan hiç birini yapamıyorum ya da yapıyorum hala şarj sorunum var diyorsanız da size Power bank'ları önereceğiz.

Biz mi teknolojiyi geliştiricez yoksa teknoloji mi bizi evrimleştirecek ya da teknoloji gelişirken bizde evrimleşecek miyiz gerçekten merak konusu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler