Ve artık o da aramızda! HTC One A9 sonunda Türkiye’de! İşte fiyatı…

HTC'nin son gözbebeği olan HTC One A9 Türkiye'ye geldi. Şirketin en üst seviye telefonlarından biri olan cihaz bakın hangi fiyata hangi özelliklerle geliyor?

Ve artık o da aramızda! HTC One A9 sonunda Türkiye’de! İşte fiyatı…

İşte HTC’nin son gözdesi HTC One A9 teknik özellikleri;

ANDROID 6.0 MARSHMALLOW'LA GELİYOR

5 inç'lik ekranı sayesinde 1080p ekran çözünürlüğüne ulaşabilen HTC One A9, Google'ın en yeni işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow ile geliyor. Bir bakıma Google'ın Nexus telefonlarından sonra bu güncellemeyle gelen ikinci telefon serisi denebilir. Yine HTC'ye göre Nexus'a gelen güncellemeler 15 gün ila 1 ay sonrasında HTC One A9'a da gelecek.

İŞLEMCİ VE HAFIZA

Sekiz çekirdekli 1.5 GHz hızında Qualcomm Snapdragon 617 işlemciden güç alan HTC One A9'da Adreno 405 grafik işlemci bulunuyor. Diğer yandan 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızayla gelen cihazın 32 GB'lık bir modeli daha bulunuyor ancak bu model Türkiye'de satışa sunulmayacak. Yani kullanıcılar için 16 GB'lık tek bir model raflardaki yerini almış durumda. Ancak istendiği taktirde microSD kart desteği sayesinde toplam hafıza artırılabildiği gibi Android 6.0'nın getirdiği yeni bir özellik sayesinde hafıza kartı doğrudan telefon hafızası gibi kullanılabilecek.

KAMERA

Kamera tarafında ise arka tarafta OIS destekli 13 Megapiksellik bir kameraya yer verilen HTC One A9 modelinin ön tarafında ise Ultrapixel teknoloji kullanan 4 Megapiksellik kamera yer alıyor.

HTC One A9 Snapdragon 617 işlemcisi 4K video kaydını desteklemediği için 4K video kaydına imkan vermiyor. Ancak RAW formatında fotoğraflar ve Timelapse videolar çekilebiliyor. Ayrıca cihazın 1080p 60FPS video kaydı yapmadığını da söylemek gerek.

PARMAĞINIZI HER ŞEKİLDE OKUYOR

Yeni üst segment pek çok telefonda olduğu gibi parmak izi okuyucuyla gelen HTC One A9'da parmağınızı tanıtmanızla birlikte hangi şekilde parmağınızı sensöre getirirseniz getirin kolayca ekran kilidini aşabiliyorsunuz. Böylece parmağınızı salt bir duruşta tutarak telefonu açmaya çalışmak zorunda değilsiniz.

GENEL İTİBARİYLE HTC ONE A9

İlk bakışta iPhone 6 ve iPhone 6S ile olan benzerliği bir yana metal kasası HTC One A9'u iPhone'dan ayıran önemli bir fark. Kamerasıyla oldukça iyi görüntüler elde edebilen cihazda kullanılan 2150 mAh tipi batarya ile tek şarjla tüm günü çıkarabiliyorsunuz. Parmak izi koruyucusu da son derece kullanışlı olan cihazın HTC Sense arabirimi ise oldukça kullanıcı dostu ve cihaz Android Marshmallow ile beraber iyi optimize edilmiş görünüyor.

FİYAT

HTC One A9, Türkiye'de 2499 TL'den satışa sunuluyor. Bir üst segmen telefon içni fiyatı makul görünüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz