10 kadın 5 metrelik piton yılanı güçlükle kaldırdı

Kars Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet Meydanı'nda 500 kişilik dev çadır kuran Avrasya Sirki, gösterileriyle büyük ilgi gördü. Sirkin sanat yönetmeni Servet Yalçın, yok olmaya yüz tutan ip cambazlığı, parendebazlık, ateşbazlık, kılıçbazlık gibi geleneksel seyirlik sanatları vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi.

10 kadın 5 metrelik piton yılanı güçlükle kaldırdı

Sirkte en çok ilgiyi 5 metre uzunluğunda, 67 kilo ağırlığındaki piton yılanı aldı. Sahneye çıkan 10 kadın yılanı güçlükle havaya kaldırdı.
Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta ve yardımcılarının da izlediği etkinliğin ilk günkü gösterisinde sirk çadırı dolup taştı. Gösteri renkli görüntülere sahne oldu. Gösterisinin en heyecanlı bölümü ise yetiştiricinin ellerinde sahneye çıkan dev piton yılanı oldu. Kendine güvenen 10 gönüllü kadın sahneye çıkarak, pitonu elleriyle havaya kaldırıp yürüdü. Karslı kadınlar korkuyla da olsa elleriyle tuttukları pitonla objektiflere poz vererek, heyecanlı dakikalar yaşadı.
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta yaptığı konuşmada kısa süren yaz mevsimi boyunca bu tür etkinliklerin sıkça yapılacağını söyledi. Başkan Karaçanta ayrıca, kentte lunapark kurulacağını ve bu lunapark gösterilerinin Ramazan ayı boyunca devam edeceği müjdesini verdi.

Kaynak: DHA