2017 Ramazan Bayramı ayın kaçında? Peki Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan Bayramı ayın kaçında. KIş aylarından itibaren düğün, tatil planı vs. yapan vatandaş, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı tatilini merakla Araştırmaktaydı Bir de inançlara göre iki bayram arasında düğün yapılmaz inancına göre bu seNe Kurban Bayramı tarih de merak ediliyor.

2017 Ramazan Bayramı ayın kaçında? Peki Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan Bayramı ayın kaçında. KIş aylarından itibaren düğün, tatil planı vs. yapan vatandaş, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı tatilini merakla raştırmaktaydı Bir de inançlara göre iki bayram arasında düğün yapılmaz inancına göre bu see Kurban Bayramı tarih de merak ediliyor. Mübarek Ramazan ayının ortalarını yaşadğımız şu günlerde herkes Ramazan ayramı ne zaman diye merakla takvimini açmakta. 11 aydan hayırlı olan Ramazan ayı bilindiği üzere oruç ayı olmak ile birlikte herkesin sınandığı nefsine hakim olduğu ay olarak da iştirak edilmekte. Orucun mükafatı olan dini bayramımız Ramazan Bayramı ise 25 Haziran Pazar günü başlayacak ve üç gün sürecek. Yaz mevsiminin sıcaklarının bastırdığı şu günlerde en çok merak edilen Ramazan Bayramı ne zaman sorusu ile birlikte Ramazan Bayramı tatili kaç gün sorusu da merakla araştırılmakta. Bu sene bayramın Pazar gününe tekabül etmesi ile birlikte Ramazan Byaramı tatili cuma günü başlayacak ve Çarşamba günü de normal mesai başlayacak.

Ramazan ayı 2017

Ramazan 2017 (Türkiye). Başladığı akşam:

26 Mayıs Cuma

Bittiği akşam:

24 Haziran Cumartesi

Buna göre de ramazan bayramı ayın kaçında? sorusunun cevabı da yerini bulmuş olacak.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

 İslamiyet'te RaMazan, oruç tutma ayıdır ve kutsal kabul edilir. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır. Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.

Hicrî takvimin salt ay takvimi olması sebebiyle, bu takvimdeki ayların mevsimlerle ilişkisi yoktur; yani her ay güneş takvimine göre her yıl pozisyonu değişir, ve böylece aylar mevsimler arasında gezinir - belirli bir mevsimin ayı olmazlar. Bu sebeple Ramazan ayı ve oruç dönemi her yıl değişir.

2017 Resmi Dini Günler ve Haftalar hangi tarihlerde olacak ?

- 29 Mart 2017 - Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı

- 27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı

- 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi

- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe

- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün

- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün

- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün

- 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe

- 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün

- 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün

- 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün

- 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

RAMAZAN AYETLERİ

Şüphesiz, biz onu (Kuran) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. (Kadir, 1-5 )

(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kuranın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir. ( Bakara, 185)

Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. ( Bakara, 184)

Ey iman edenler! Allah karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. ( Bakara,183)

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

İslam alemi için 1000 aydan daha bereketli olan Kadir gecesi, bu yıl 21 Haziran 2017 Çarşamba gününe denk geliyor. İnanışa göre kadir gecesinde kılınan namaz bir ömre bedel sayılıyor ve bu gece edilen hiçbir dua geri çevrilmiyor. Kuranı Kerim'in bu ayda indirilmesinden dolayı kadir gecesi islam aleminin en değerli günü sayılıyor.

MEB AÇIKLADI

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı sorusu gündemde yerini korurken tatil izni ile ilgili son dakika bir haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığından, öğretmenlerin mesleki çalışma programı kapsamında, Ramazan Bayramı sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacağı açıklandı. Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımızın onayıyla öğretmenler, mesleki çalışma programı kapsamında bayram sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacaklar." ifadesine yer verildi. 24 Haziran'daki arefe günü izinli olan öğretmenler, 25, 26 ve 27 Haziran'da da bayram izninde olacak

Kaynak: Diyarbakır Söz