Görüş Bildir

45 gündür haber yok

Tunceli'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan, Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları, 45'inci günde de sürdürüldü. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, Uzunçayır Baraj Gölü'nde görüş uzaklığı sıfır olduğu için dün olduğu gibi bugün de su altı dalışı gerçekleştiremedi. Botlarla yine baraj gölü yüzeyinde ve kıyıda arama çalışması yapıldı.

45 gündür haber yok

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan, 5 Ocak'ta kaldığı yurttan çıktıktan sonra haber alınamadı. Diyarbakır'da oturan ailesinin, kızlarının kaybolduğu gün Tunceli'ye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasıyla arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan tespitler üzerine arama çalışmaları, Gülistan'ın son görüldüğü Uzançayır Baraj Gölü bölgesinde yoğunlaştırıldı.

SU ALTI ARAMA ÇALIŞMASI BUGÜN DE YAPILAMADI

Gülistan Doku'nun bulunması için çalışmalar, 45'inci günde de sürdürüldü. Arama çalışmalarına AFAD görevlileri, Diyarbakır Jandarma Komutanlığı bünyesindeki JAK Timi ile Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nden ekipler katıldı. JAK Timi ve polis su altı arama- kurtarma ekipleri, Uzunçayır Baraj Gölü'nde görüş uzaklığı sıfır olduğu için dün olduğu gibi su altı dalışı gerçekleştiremedi. Bunun üzerine yine botlarla baraj gölü yüzeyinde ve kıyıda arama çalışması yapıldı. Bugünkü arama çalışmalarında da Gülistan Doku'dan ize rastlanılmadı.

VALİ SONEL KONUŞTU

Tunceli Valisi Tuncay Sonel,  Doku'yu arama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Arama çalışmalarının olumsuz hava koşullarına rağmen devam ettiğini belirten Sonel, şöyle konuştu:

"Gülistan Doku'nun bulunması için çalışmalar AFAD personelimizin yanı sıra Jandarma SAK ve Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arama kurtarma ekipleri, pek çok büyükşehir belediyesine bağlı dalgıç ekipleri, polis dalgıçlarımız, gönüllü arama kurtarma dernek üyelerinin katılımıyla aralıksız sürdürüldü. Türkiye'nin arama kurtarmada en profesyonel ekipleri Uzunçayır Baraja Gölü'ne dalışlar yaparak, sonarla ve su altı robot kameralarla, göl kıyısında dedektör köpeklerle, drone ile çalışma yürüttü ve yürütmeye devam edecek."

Sonel, kayıp Doku'nun ailesini ve akrabalarını ilk günden itibaren kentte misafir ettiklerini belirterek, aileyi arama çalışmaları hakkında düzenli bilgilendirdiklerini kaydetti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi