Abdullah Gül'ün babası Kayseri'de defnedildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözleri doldu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası 91 yaşındaki Ahmet Hamdi Gül, geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Abdullah Gül'ün üzüntüsü ve yorgunluğu kameralara yansırken, öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da taziye mesajlarını sunduğu gözlemlendi

Abdullah Gül'ün babası Kayseri'de defnedildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözleri doldu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül, bir süredir tedavi gördüğü hastanede geçtğimiz gün hayatını kaybetmiş ve cnazesi defnedilmek üzere memleketi Kayseri2ye getirilmişti. Geçtiğimiz hafta içeirisnde evinde ağırlaşan Ahmet Hamdi Gül'ü eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, evinde ziyaret etmişti. Sonrasında hastaneye kaldırılan Gül, dün hayatıı kaybetmişti. Bugün ise memleketi Kayseri'de defnediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ü telefon ile arayarak taziye ziyaretlerinde bulunduğu öğrenilirken, sosyal medya hesabı twitter'dan da başsağlığı paylaşımında buundu. Abdullah Gül'ün üzgün hali dün kameralara yansırken, Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanına defnedileceği öğrenildi.

KAYSERİ'DE DEFNEDİLECEK

Kızılırmak Caddesi'ndeki baba evinin önündeki taziye çadırından ayrılan 11. Cumhurbaşkanı Gül, Acıbadem Hastanesi morguna geldi. Buradan babasının naaşının cenaze nakil aracına taşınmasına eşlik eden Gül, cenaze namazının kılınacağı Cami Kebir'e geçti. Kardeşi Macit Gül, çocukları ve diğer aile üyeleriyle tabutu omuzlayan Gül, babasının cenazesini musalla taşına koydu. Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Ulu Camii'ne getirildi. Cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Ahmet Hamdi Gül, Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanına defnedilecek.

ÜZGÜN HALİ GÖZLERDEN KAÇMADI

Babasını ölüm haberini  duyulması akabinde memleketinde görüntülenen Abdullah Gül'ün üzgün hali gözlerden kaçmazken, sabaha kadar uyumadığı öğrenildi. Annesi Adeviye, Kardeşi Macit ve kız kardeşi Hatice Tekelioğlu'nu teselli eden ve sabaha kadar taziyeye gelenleri karşılayıp, yurt içi ve dışından, telefonla arayanlara yanıt veren Gül, "Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar" dedi.

ERDOĞAN'DA NAMAZDA OLACAK

Vefat haberinden müteessir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merhuma Allah'tan rahmet dilediği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Kayseri'de kılınacak cenaze namazına da iştirak edeceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi twitter hesabından da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası için taziye mesajı yayınladı. Erdoğan mesajında, 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül beyefendiye Cenab-ı Hak'tan rehmet niyaz ediyorum." dedi.

CENAZE DEFNEDİLİYOR 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaşamını yitiren babası Ahmet Hamdi Gül için bugün Kayseri'deki Cami-i Kebir'de cenaze töreni düzenlendi. Gül'ün cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı. 11. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yan yana saf tutarak, cenaze namazını kıldı.Namaz kılınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11.Cumhurbaşkanı Gül'ün gözleri doldu.

KONGREYE DAVET EDİLMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'deki istifalar ve tartışmalara ilişkin, "Önemli değişimlerden sonra CHP’de bu hep oluyor; yeni bir durum değil. Bugün yaşananlar da onun tekrarından ibaret. CHP’nin iç meselelerine bizim karışmamız doğru değil. Zaten yeterince karışıklar. Bir de biz kalabalık etmeyelim" dedi. Yıldırım, kongreye Abdullah Gül'ün de davet edileceğini söyledi.

BAYKAL'A YANIT VERMİŞTİ

11. Cumhurbaşkanı Gül, CHP Milletvekili Baykal'ın açıklamalarına ilişkin, "Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada, beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz