Akaryakıt tankeri devrildi, işçiler yola akan mazot için seferber oldu

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde kontrolden çıkıp devrilen akaryakıt yüklü tankerinsürücü 58 yaşındaki Davut Demirhan ile yanındaki 43 yaşındaki Nevil Erdoğan yaralandı. Kaza yerine gelen akaryakıt firması çalışanları tanktan sızan mazotu bidonlara doldurmaya çalıştı.

Akaryakıt tankeri devrildi, işçiler yola akan mazot için seferber oldu

Kaza dün saat 19.00 sıralarında Fethiye- Antalya kara yolunun 50'nci kilometresinde meydana geldi. Antalya'dan Fethiye yönünegiden 07 ABR 28 plakalı akaryakıt yüklü tanker, sürücü Davut Demirhan'ın direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi. Yan yatarak 30 metre sürüklenen mazot yüklü tankerin 15 tonluk yakıt tankı delindi. Kaza sırasında tankerin kırılan ön camından yola fırlayan sürücü Demirhan ile yanındaki Nevil Erdoğan yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Yakıt tankından sızan mazot nedeniyle yolda güvenlik önlemi alınırken, yangın riskine karşı itfaiye ekipleri de hazır bekletildi. Olay yerine gelen akaryakıt firması çalışanları, tanktan sızan yakıtı bidonlara doldurmaya çalıştı. Bidonlara doldurulan litrelerce mazot başka bir tankere boşaltıldı. Tanktaki yakıt, bir süre sonra olay yerine getirilen pompalarla başka bir tankere aktarıldı. Araç ise vinç yardımıyla yoldan kaldırıldı. Kayganlaşan yol önce mıcır ve kum dökülerek, ardından sulama araçlarıyla yıkanarak temizlendi.

Kaynak: DHA