Altındağ Dinlenme Tesisleri Elazığlı işçileri ağıladı

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Şanlıurfa’daki 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliğinden dönen Elazığlı işçilere Altındağ Dinlenme Tesislerinde yemek verildi.

Altındağ Dinlenme Tesisleri Elazığlı işçileri ağıladı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Şanlıurfa’da kutlayan Elazığlı işçiler, memlekete dönüşleri öncesi Diyarbakır’da Altındağ Dinlenme Tesislerini ziyaret etti. Altındağ Dinlenme Tesislerindeki 800 kişilik yemekte bir araya gelen işçiler, burada keyifli vakit geçirdi. Kutlamalara Kahramanmaraş’tan katılan ve Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında ölen arkadaşlarının üzüntüsünü yaşayan işçiler, ölenlere Allahtan rahmet dilediler.

ALTINDAĞ’DA 800 KİŞİLİK YEMEK

İşçiler adına Diyarbakır Söz Gazetesine açıklama yapan HAK-İŞ Elazığ İl Başkanı Kazım Cavlı, trafik kazasında yitirdikleri işçi arkadaşlarının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Cavlı, “1 Mayıs İşçi Bayramının hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan dilerim ama biz bugün çok büyük bir acı yaşadık. Kahramanmaraş’tan gelen arkadaşlarımız Şanlıurfa’da geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybettiler. Kazada 5 arkadaşımız öldü, 12 arkadaşımızda ağır yaralandı. Bu vesileyle tüm işçi camiamızın ve HAK-İŞ’in başı sağ olsun. Cenabı Allah bir daha böyle acı ve kederler vermesin diyoruz. Bu nedenle 1 Mayıs kutlamalarımızı tamamlayamadık. Yarıda kestik ve erteledik” dedi.

HİZMET-İŞ Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden Mevlüt Aydemir ise, tüm işçilerin başı sağ olsun diyerek, “Kazada ölen ve yaralanan arkadaşlarımız oldu. Ölenlere Allah’tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Allah tüm işçi kardeşlerimizin yardımcısı olsun” diye konuştu. Altındağ Dinlenme Tesislerinde yemek yiyen işçiler, namaz ve ihtiyaç molası sonrası Elazığ’a hareket etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz