Bilimsel aktiviteler!

Batman Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Bilim ve Kültür Sempozyumu başladı. 18-20 Nisan 2012 tarihleri arasında sürecek olan sempozyuma, 15’i yurt dışından olmak üzere toplam 85 üniversiteden katılım sağlandı.

Bilimsel aktiviteler!

Batman Üniversitesi'nin düzenlediği uluslararası katılımlı Bilim ve Kültür Sempozyumu'nun açılışı yapıldı. Katkı sunan kişilere plaket verilmesiyle başlayan sempozyumda, 280 bildiri sunulacak.

Üniversitenin konferans salonu ile 6 ayrı salon olmak üzere 56 oturum üzerinden yapılacak olan sempozyuma, 221'i sözlü bildiri olmak üzere, 59 sunum yapılacak.

Sempozyumda, farklı bilim dallarının, kültürün oluşumunda ve gelişiminde oynadığı rol ve kültürel yapıların bilim üzerindeki etkileri tartışılacak. Çok kültürlü bir yöre olan Batman'da, kültürlerin bilimsel ortamda tartışılmasının, yöre kalkınmasına ve toplumsal sorunların çözümüne katkıda bulunacağına inanılıyor.

BİLİMSEL SEMPOZYUMLAR BAŞLADI

Onursal Başkanlığını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ın yaptığı sempozyumda, sekreterya Prof. Dr. Yaşar Eren, Yrd. Doç. Dr. Deniz Barış, Yrd. Doç. Dr. M. Emin Şen, Yrd. Doç. Dr. Şehmus Altun ve Arş. Gör. Abdullah Muratoğlu tarafından yürütülüyor.

'Üniversiteden Yansımalar' adlı video gösterimi sonrasında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam açılış konuşmasını yaptı. Batman Üniversitesi'nin, kurulduğu yıldan günümüze hızlı bir büyüme ve gelişme süreci geçirdiğini belirten Rektör Uluçam, Bilim ve Kültür Sempozyumu'nu düzenlemekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Uluçam, eğitim-öğretimin yanı sıra bilimsel projeler, mesleki eğitim kursları, güzel sanatlar ve dil kursları ile bölgenin toplumsal hayatına önemli ölçüde katkı ve hizmet sunduklarını belirtti. Uluçam, Batman Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası alanda çalışan bilim insanlarının katılımı ile gerçekleştireceği uluslararası katılımlı Bilim ve Kültür Sempozyumu'nu düzenlemenin kıvancını taşıdıklarını ifade etti.

Üniversitenin konferans salonu ile 6 ayrı salonda 56 oturumda toplam 221 sözlü bildiri ve 59 poster sunumunun gerçekleştirileceğini belirten Uluçam, “Sempozyuma önemli katkılar sağlayan değerli katılımcılarımıza ve emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim. Bilim şenliğinin ülkemize, Batmanımıza, bilimin ve kültürün her alanında emek harcayan bilim insanlarına yararlı olmasını dilerim.” dedi.

KÜLTÜR EKSEN OLARAK BELİRLENDİ

Kültürün, bir eksen olarak belirlendiği sempozyumda, Sosyal Bilimler ve Kültür, Fen Bilimleri ve Kültür, Mühendislik Bilimleri ve Kültür, Sağlık Bilimleri ve Kültür, Kültür ve Sanat, Arkeoloji-Jeoarkeoloji, Tarım ve Kültür, Tarih ve Kültür, Bilişim Kültürü, Coğrafya ve Kültür, Edebiyat ve Kültür, Felsefe ve Kültür, Yöresel Kültür konuları ele alınacak.

ULUSLARARASI KATILIMLI SEMPOZYUMDA 280 BİLDİRİ YER ALIYOR

Düzenlenecek sempozyumda, 3’ü yabancı olmak üzere toplam 4 çağrılı konuşmacı yer alıyor. Konuşmacılar şöyle: Prof. Dr. Rene Van Grieken (Antwerp Üniversitesi), Prof. Dr. Olajide Agunloge (Augusta State Üniversitesi), Prof. Dr. Magin Lapuerta (Castilla La-Mancha Üniversitesi) ve Prof. Dr. Yunus Çengel (Yıldız Teknik Üniversitesi). Sempozyumda 221’i sözlü, 59’u poster olmak üzere toplam 280 bildiri yer alıyor. Bildirilerin 25’i yurt dışından gelen katılımcılara ait olduğu belirtilirken, Sempozyuma 15’i yurt dışından olmak üzere toplam 85 üniversiteden katılım sağlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz