Bodrum'da Umuda Yolculuk Ölümle Bitti: 5 Ölü

Yasa dışı yollardan Kos Adası’na geçmek için Bodrum’dan yola çıkan Suriye uyruklu kaçakların bulunduğu fiber tekne, Akyarlar açıklarında henüz belirlenemeyen bir nedenle battı.

Bodrum'da Umuda Yolculuk Ölümle Bitti: 5 Ölü

Bölgede devriye yapan Sahil Güvenlik ekipleri, kaçakların su yüzeyinde olduğunu fark ederek bölgeye gitti. Olay yerine Sahil Güvenlik, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ile 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Çalışmalara Bodrum Deniz Kurtarma Derneğine bağlı iki dalgıç da destek verdi.

Ekipler, aralarında çocukların da bulunduğu 21 kaçağı denizden kurtararak Turgutreis Sahil Güvenlik Karakoluna getirdi. Fiber teknenin altında kalan biri çocuk 3 kişi de dalgıçlar tarafındanboğulmak üzereyken kurtarıldı.

Bodrum Milta Marina’ya getirilen kaçaklar, ambulanslarla ilçedeki  hastanelere kaldırıldı. Sağlıkdurumu iyi olanlar ise battaniyelere sarılarak Sahil Güvenlik Komutanlığına götürüldü. Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, denizden 5 ceset çıkarttı.

Cesetler cumhuriyet savcının incelemesinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

2 İLDE ÇOK SAYIDA KAÇAK YAKALANDI

Öte yandan  Kırklareli’nde, yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmak isteyen 293 yabancı uyruklu yakalandı.

Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri, 10-15 Ağustos’ta yasa dışı yollarla yurtdışına gitmek isteyenlerin  yakalanmasına yönelik 7 operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonlarda, Myanmar, Irak, Suriye, Afganistan, Pakistan ve İrn uyruklu 293 kişi yakalandı.  Kaçakları yurt dışına götürmeye çalıştığı iddia edilen 13 kişi de gözaltına alındı.  Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklandı, 8’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edirne’de ise Havsa, Meriç, İpsala ilçesi ile merkeze bağlı  Bosnaköy, Üyüklütatar ve Kemalköy’de, sınırı yasa dışı şekilde geçmeye çalışan 194 Suriyeli jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz