Diyarbakır'da ölü bulunan çocuğun babası faillerin bulunmasını istiyor

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Başalan (Sergelya) Mahallesi'nde metruk bir evde yüzü parçalanmış halde bulunan çocuğun babası suçluların bir an önce yakalamasını istedi.

Diyarbakır'da ölü bulunan çocuğun babası faillerin bulunmasını istiyor

Başalan (Sergelya) Mahallesi'nde 21 Ocak'ta terk edilmiş harabe bir evde ölü bulunan 8 yaşındaki Veli Dümez'in cinayetiyle ilgili İLKHA mikrofonlarına konuşan baba Mehmet Dümez, olayın şokunu üzerinden atlatamıyor.

Acılı baba Dümez, olay gününü şöyle anlattı:

"21 Ocak akşamı dükkânımdaydım. Bizim misafirlerimiz vardı. Kız kardeşlerim, ablalarım dayılarımın kızları bizim eve gelmişti. Ben de 22.25 gibi dükkânı kapattım. Eve gittiğimde ev kalabalıktı. Çocuklar dışarıda birbirileriyle oynuyorlardı. Daha sonra misafirlerin çocukları gitti. Biz sohbet ediyorduk, herkes dağıldıktan sonra annem, 'Muhammed Veli nerede?' diye sordu. Fark ettikten sonra ablamı, kız kardeşimi, dayılarımı ve abilerimi aradım. 'yok' dediler. Sonra arabayı çıkardım aşağıya kadar gittim, geldim bulamadım. Daha sonra komşum Erhan camide anons yaptı. Bütün köylü onu aramaya başladı. Dayısı onu buldu. Oğlumu o halde görür görmez, zaten hepimiz öldük."

Dümez, "Devlet arıyor, araştırıyor ben artık dayanamıyorum. Her kimse çıksın, yeter artık." diyerek faillerin yakalanmasını istedi.

Yaşanan elim olay nedeniyle köy halkının da huzursuz olduğunu belirten acılı baba, "Zaten bütün köy huzursuzdur, bütün köy telaşlıdır. Bu olayı her kim yapmışsa ortaya çıksın. Çocuklarımızı okula göndermiyoruz. Çocuklar korkuyor, ayrı odalarda yatmıyorlar. Çocuklar evden dışarıya bile çıkmıyor."  ifadelerini kullandı.

Bazı aileler çocuklarını okula göndermedi

Başalan Mahallesi'ndeki bazı veliler, yaşanan cinayet nedeniyle çocuklarını okulla göndermeyerek protesto ettiler.

Hatırlanacağı üzere, 21 Ocak akşam saat 22.00 sıralarında bakkal işleten babası Mehmet Dümez'in yanından eve gitmek için ayrılan 8 yaşındaki Veli Dümez, metruk bir evde yüzü parçalanmış şekilde ölü bulunmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz