Emniyetin VİP jet pilotlarını OMÜ eğitecek

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nda, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 4 personeline 2016 yılında VIP pilotluk eğitimi verilecek. Eğitim alacak olan pilotlar, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait VIP jetlerde görev yapacak.

Emniyetin VİP jet pilotlarını OMÜ eğitecek

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçen ay yapılan '4 personel için pilotaj eğitimi hizmet alımı' ihalesini kazandı. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait VIP jetlerde görev yapacak 4 personelin, pilotluk eğitimini 2016’da OMÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu’nda alacağı belirtildi.

OMÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu Genel Havacılık İşletmesi Koordinatörü Uçak Teknisyeni Selçuk Akyürek, yaklaşık 3 yıldır 19 Mayıs İlçesi’ndeki yerleşkedeki pistte pilotaj eğitimi verdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Öğrenci portföyümüz gittikçe genişliyor. En son Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihalesine katıldık. Emniyet mensubu 4 pilotu yetiştireceğiz. Bu inşallah Samsun için güzel bir başlangıç olur. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 36 adet hava aracı var. Bunların çoğu helikopter ama bir kısmı da VIP jetlerden oluşuyor. Biz sadece jetlerle uçacak uçuş ekibinin pilotaj eğitim kısmını üstleniyoruz. Bu yıl için 4 emniyet mensubuna ticari pilot lisansı vereceğiz."

'22 PİLOT MEZUN ETTİK'

Akyürek, 4 emniyet mensubuna yaklaşık 200 saatlik uçuş eğitimi, 650 saatlik de teori eğitimi vereceklerini dile getirerek şöyle devam etti:

"Çarşamba Havaalanı ve kampüsümüzde bulunan pistte uçuş eğitimini vereceğiz. Uçuş okulumuzun bünyesinde yaklaşık 8 hava aracı bulunmakta. 4 emniyet personeline pilot eğitimi Cessna 172 S tek motorlu ve da Diamond DA42 çift motorlu uçakla vereceğiz. Eğitimlere 4 Ocak 2016 itibariyle başlayacağız. Bu zamana kadar yüksek okulumuzda çeşitli eğitim sınıflarında yaklaşık 22 pilot mezun ettik."

Kaynak: Diyarbakır Söz