Enfeksiyon kongresi

Güneydoğu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çukurova Enfeksiyon Derneği tarafından düzenlenen “3. Güney Anadolu Enfeksiyon Kongresi” Diyarbakır’da başladı. 5 gün sürecek kongreye ülkenin 4 bir yanından gelen 300’ün üzerinde akademisyen, doktor ve hemşireler katılıyor.

Enfeksiyon kongresi

Diyarbakır sağlık alanında önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Diyarbakır merkezli Güneydoğu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği öncülüğünde, Çukurova Enfeksiyon Derneği işbirliğiyle alanında uzman akademisyenlerin katıldığı kongrede HIV, hastane enfeksiyonları, grip ve çocuklarda görülen başlıca enfeksiyon hastalıkları masaya yatırılıyor.

Bir otelde düzenlenen kongreye Türkiye’nin 4 bir yanından gelen 300’ün üzerinde akademisyen, doktor ve hemşireler katılıyor.

3. Güney Anadolu Enfeksiyon Kongresi Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, Diyarbakır Söz Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, özelikle son yıllarda komşu ülkelerden güneydoğuya olan göç dalgası sebebiyle bu kongrenin ayrı bir önem taşıdığına dikkati çekti.

“BU KONGREDE ENFEKSİYON HASTALILARI HER YÖNÜYLE KONUŞULMAKTA”

“Bu kongreyi Diyarbakır merkezli olan Güneydoğu Nöroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çukurova Enfeksiyon Derneği birlikte planladı. Bu kongreye enfeksiyon hastalıları hekimleri, mikrobiyoloji, çocuk sağlığı ve hastalıları, hematoloji, radyoloji gibi pek çok disiplinler bir araya gelerek, bu kongre oluşturuldu. Bu kongrede enfeksiyon hastalıları her yönüyle konuşulmakta. Yeniden gündeme gelen bazı hastalılar dolayısıyla aşılar konusunda sunumlar yapılıyor, tartışmalar yapılıyor. Bir taraftan da yoğun bakım hemşireliği konusunda da ve yoğun bakımda görülen enfeksiyonlar hakkında konular tartışılıyor. Kongremizde 17 oturum, 1 yuvarlak masa, 1 kurs ve 7 sözel oturum ile bütün enfeksiyon hastalıkları burada tartışılmakta” dedi.

“GENÇ DOKTORLARA EĞİTİM”

Prof. Dr. Akbulut, kongreye ilginin iyi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bu kongrenin burada yapılmasının ayrı bir önemi ise, son yıllarda komşu ülkelerdeki iç savaşlar nedeniyle Türkiye’ye yoğun bir göç var. Bunlarında çok büyük bir kısmı Güney Anadolu Bölgesinde misafir edildiğini biliyoruz. Dolayısıyla büyük iller yerine bu bölgedeki hekimlere gelip, burada konusunda uzman arkadaşlarımızın onlara enfeksiyon hastalıkları konusunda deneyimlerini anlatması, genç doktorlarımıza hem eğitim verilmesi, hem de onların kendilerini göstermeleri açısından önemlidir. Kongremiz çok ilgi görüyor. 1. ve 2. Kongrelere katılan hekimlerimizin yüksek seviyedeki memnuniyetleri nedeniyle bu kongreler her yıl daha geniş katılımlı olacak şekilde hazırlanıyor.”

Kongre Başkan Yardımcısı ve D.Ü Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalından Doç. Dr. Fesih Aktar ise, kongreye Türkiye’nin 4 bir yanından gelen 300’ün üzerinde akademisyen, doktor ve hemşireler katıldığını kaydetti.

“KONGREYE İLGİNİN BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE OLDUĞU İÇİN MUTLUYUZ”

Doç. Dr. Aktar “Kongremizin 5 günlük yoğum bir programı var. Hem bölgemiz açısından hem de bölgeye hizmet eden çok değerli katılımcı doktorlarımız ve konuşmacılarımız var. Sadece Güney Anadolu değil, diğer büyük illerimizden gelen çok sayıda katılımcılar var. Kongreye ilginin beklentimizin üzerinde olduğu için mutluyuz. Özellikle bölgemizde enfeksiyon hastalıları ve çocuk hastalıkları ile ilgili birçok konuyu konuşmak ve güncel konuları tartışmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Yine bunun dışında hemşirelerimiz ile ilgili 2 günlük kurslarımız var. Organizasyonda emeği geçen hocalarıma ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz