Eskişehir'de korkunç kaza! İki araç kafa kafaya çarpıştı, ortalık kan gölüne döndü: 1 ölü, 2 yaralı

Eskişehir-Ankara karayolu üzerinde feci bir trafik kazası yaşandı. Feridun Yiğit'in kullandığı 26 BF 186 plakalı araç, Abdullah Semih Karaca'nın idaresindeki 26 EZ 097 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, 26 BF 186 plakalı araçta bulunan, Lütfü Yaman olay yerinde yaşamını yitirirken, iki sürücü yaralandı. Yaralanan sürücülerden Feridun Yiğit'in durumunun ağır olduğu bildirildi.

Eskişehir'de korkunç kaza! İki araç kafa kafaya çarpıştı, ortalık kan gölüne döndü: 1 ölü, 2 yaralı

ESKİŞEHİR’de çevre yolunda aşırı hızın etkisiyle sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği demir korkuluklara çarpan otomobile arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Kazada, 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı.

Kaza saat 01.00 sıralarında Çevreyolu Alpu Kavşağında meydana geldi. Ankara yönünden kent merkezine gelen Feridun Yiğit yönetimindeki 26 BF 186 plakalı otomobil  hızla demir korkuluklara çarptı. Arkadan gelen Abdullah Semih Karaca yönetimindeki 26 EZ 097 plakalı otomobil de kaza yapan araca çarptı. Kazada demir korkuluklara çarparak hurdaya dönen 26 BF 186 plakalı otomobilin sürücüsü Feridun Yiğit ağır yaralandı, yanında oturan ve araçtan yola fırlayan Lütfi Yaman ise olay yerinde öldü. Feridun Yiğit ile yaralanan diğer otomobilin sürücüsü Abdullah Semih Karaca ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza yerine sevk edilen diğer 112 ambulansındaki sağlık görevlileri aynı bölgedeki tarlaya fırlamış yaralı olabileceğini göz önüne alarak el fenerleriyle arama yaptı, ancak kimseye rastlanılmadı. Ölen Lütfi Yaman’ın cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. soruşturma sürdürülüyor.

Eskişehir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi beşinci şehri. Eskişehir nüfusu 2015 yılına göre 826.716'dir. Ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, içerisinde Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin bulunması nedeniyle bir öğrenci kenti görünümündedir.

Met helvası, Nuga helvası, Haşhaşlı çörek, Kalabak suyu, çibörek ve lületaşı ile meşhurdur. İşlenebilir lületaşı, Türkiye'de yalnız Eskişehir'de çıkarıldığı için Eskişehir taşı olarak bilinir.Türkiye'de Eskişehir ve Sivrihisar dolaylarında yetişen bir çoban köpeği olan akbaş da şehre ait önemli değerlerdendir. Sanat kurumları ve tesisleri ile kültür ve sanatta gelişmiş bir şehirdir. Anadolu Üniversitesi ve büyükşehir belediyesi bünyesinde iki adet senfoni orkestrası bulunmaktadır. Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali ile şehirde müzik, tiyatro, resim ve sinema dallarında sergiler ve gösteriler yapılmaktadır.

Eskişehir günümüze kadar değişik uygarlıklar altında varlığını sürdürmüştür. Üzerinde kurulan medeniyetlerden bazıları Frigya, Bizans, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı İmparatorluğu'dur.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Muharip Hava Kuvveti, Hava Füze Savunma Komutanlığı, 1. Hava İkmal ve Bakım Merkez Komutanlığı ve 1. Ana Jet Üs Komutanlığı da Eskişehir'de bulunmaktadır. Ayrıca hem askerî hem de sivil havaalanı (Anadolu Üniversitesi Havaalanı) bulunmaktadır.

Eskişehir 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanlarını taşımaktadır.

Türk Hava Yolları'nın Airbus A330-200 tipi uçağı, TC-JNG, de 'Eskişehir' adını taşıyor.

Şehir, Antik ve Orta çağlarda Yunanca Dorylaion, Latince Dorylaeum ismi ile tanınan bir kenttir. Yıkık ve terkedilmiş olan Dorylaion - Şarhöyük'ün yakınında, harabenin güneyinde kalan bölgede yeni bir yerleşim oluşmuştur. W.M Ramsay'ın bildirdiğine göre, büyük olasılıkla Dorylaion harabelerine Eskişehir adı verilmiş ve bu ad o zamandan günümüze ulaşmıştır.

MÖ 14. yüzyılda Hititler Eskişehir merkezli büyük bir devlet kurmuşlardır. Eskişehir'in önemi ve yeri dolayısıyla Hititler döneminde Eti‘lik (Beylik) olduğu görülmektedir.MÖ 12. yüzyılda Anadolu’ya giren Frigler Anadolu'ya yayılmış ve Dorylaion adı ile bölgeye yerleşmiştir.Friglerden sonra bölgeye Lidyalılar daha sonrada Persler hakimiyeti altına almıştır. MÖ 4. yüzyılda Makedon kral İskender'in eline geçen Eskişehir, İskender'in ölüm tarihi olan MÖ 323 yılına kadar İskender'in İmparatorluğu altında kalmıştır. MÖ 2. yüzyılda Roma İmparatorluğu kontrolüne geçen bölge, Roma’nın ikiye ayrılmasına kadar Roma İmparatorluğu’nun ayrıldıktan sonra da Bizans hakimiyetinde kalmıştır.

Kaynak: İnternet Ajans

Kaynak: Diyarbakır Söz