Fethullahçı terör örgütüne Çanakkale'de darbe

Çanakkale merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 5'i tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Fethullahçı terör örgütüne Çanakkale'de darbe

Çanakkale merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 5'i tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çanakkale Adliyesi'nde savcılık işlemleri tamamlanan 9 kişi, "FETÖ/PDY örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, silahlı örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, teröre finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, yardım toplama ve Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarından, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerden H.İ, H.S, E.D, V.D. ve M.S. tutuklandı, 4 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

26 Aralık'ta düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 8'i savcı, 11'i ise nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz