Halil öğretmenin okulunda önce saygı duruşu sonra dersbaşı

Yalova'da, Termal Fen Lisesi'nde incelemelerde bulunan Vali Selim Cebiroğlu'nun, kılık kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin içerisinde azarlayıp, daha sonra dışarı çıkmasını istediği öne sürülen matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz'ün, geçen cuma günü düstek mitinginde kalp krizi geçirip ölmesinin ardından bugün okulunda ders başı yapıldı.

Halil öğretmenin okulunda önce saygı duruşu sonra dersbaşı
Yalova'da, Termal Fen Lisesi'nde incelemelerde bulunan Vali Selim Cebiroğlu'nun, kılık kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin içerisinde azarlayıp, daha sonra dışarı çıkmasını istediği öne sürülen matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz'ün, geçen cuma günü düstek mitinginde kalp krizi geçirip ölmesinin ardından bugün okulunda ders başı yapıldı. Öğretmenleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü'nün yaptığı konuşmanın ardından derslerine girdi.
Yalova'da 6.5 ay önce göreve başlayan Vali Selim Cebiroğlu, önceki hafta cuma günü incelemelerde bulunmak için Termal Fen Lisesi'ne gitti. Vali Cebiroğlu iddiaya göre, öğrencilerinin içersinde kılık ve kıyafetini eleştirdiği matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'e, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret edip, okul idarecilerine ise "Siz e... başı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin" diyerek çıkıştı. Olay, Halil Serkan Öz'ün bağlı olduğu Eğitim Sen tarafından gündeme getirildi.
Eğitim Sen, geçen cuma günü üyeleri olan Halil Serkan Öz'e destek vermek için, 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü' düzenledi. Kendisi için düzenlenen eyleme katılan Halil Serkan Öz, geçirdiği kalp krizi sonucu Bursa'ya sevk edilirken yolda yaşamını yitirdi. Eşinden boşandıktan sonra annesi ve babasıyla kalan talihsiz öğretmenin cenazesicumartesi günü ailesi, meslektaşları, öğrencileri ve sevenlerinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğranırken Vali Cebiroğlu ise yaptığı kısa açıklamada, Halil Serkan Öz'ün ölümünden duyduğu üzüntüsünü dile getirdi.
Mesleğinde başarılı olan ve birçok ödül alanHalil Serkan Öz'ün görev yaptığı Termal Fen Lisesi'nde bu sabahanma töreni yapıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşma yapan Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, "Sizler de bizler de Serkan Hocamızı çok sevmişiz. İnşallah ona layık olan öğrenciler olarak sizler de çok başarılı, liyakatli, erdemli gençler olarak toplum hayatındaki yerinizi alırsınız. Bundan sonra ihtiyacı olan saf ve halisane dualarınız olacaktır. Dolayısıyla Hocamıza tekrar Allah'tan rahmet diliyorum, sizlere ve eğitim camiamıza baş sağlığı diliyorum. Yunus Emre'nin ifadesinde olduğu gibi 'Yaradılanı Yaradandan ötürü sevme' niyetiyle hocamızın da bu anlamda ruhunun daha huzurlu olması açısından da özellikle aranızda küslükler varsa, huzursuzluklar varsa, işte gördünüz 1 dakika sonrasının ne olacağını bilemiyoruz. Lütfen aranızdaki bütün gerginlikleri, sorunları kucaklaşarak sona erdirin" dedi.
Konuşmadan sonra Halil Serkan Öz için okunan duanın ardından öğrenciler derslerine girdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz