İmamlar, inci kefali neslinin devamı için dua etti

Diyanet-Sen Erciş Şubesi tarafından Deliçay mevkisinde düzenlenen pikniğe katılan din görevlileri Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan inci kefali neslinin devamı için dua etti

İmamlar, inci kefali neslinin devamı için dua etti

Diyanet-Sen Erciş Şubesi tarafından Deliçay mevkisinde düzenlenen pikniğe katılan din görevlileri Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan inci kefali neslinin devamı için dua etti.

İNCİ KEFALİ İÇİN

Erciş ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Deliçay mevkisinde düzenlenen pikniğe ilçe müftülüğü bünyesinde görev yapan imam, hatip, Kuran Kursu yönetici ve görevlileri katıldı. Piknikte 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinde hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar okundu.

Pikniğe katılan din görevlileri Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayan tek balık türü olan inci kefalinin, her yıl olduğu gibi bu yıl da tatlı su ağızlarına doğru başlattığı göçle oluşturduğu görsel şöleni izledi. İlçe Müftüsü Hamit Öveç, Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Diyanet-Sen Erçiş Şube Başkanı Selahattin Çalışır beraberindeki din görevlileriyle suyun tersine doğru uçarak atlayan balıkların izlenmesi için yapılan seyir teraslarına çıkarak, doğa harikası göçü daha yakından izlediler.

DUA ETTİLER

Çalışır'ın, Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan inci kefalinin neslinin devamı için yaptığı duaya diğer din görevlileri de katıldı. Çalışır daha sonra yerli ve yabancı turistleri doğa harikası göçü izlemeleri için Van'a davet etti. Çalışır, deprem sırasında ve sonrasında herkes gibi din görevlilerin de zor zamanlar geçirdiğini belirterek, din görevlilerin bu zorlu süreç sonrasında stres atmaları, dayanışma içinde olmaları için piknik organize ettiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz