İstanbul Taksim'de Cumhuriyet Anıtı önünde '10 Nisan Polis Günü' töreni

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170'inci yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, şube müdürleri ve polis okulu öğrencileri katıldı.

İstanbul Taksim'de Cumhuriyet Anıtı önünde '10 Nisan Polis Günü' töreni
Tören, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un, Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından Selami Altınok, Anıt Özel Defteri'ni imzaladı.
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok;
“Türk polis teşkilatının kuruluşunun 170'inci kuruluş yıl dönümünden, kurulduğu günden bu güne kadar gücünü yasalardan mesleğini halktan alan, ülkede birlik ve düzenin bozulmaması ve sürekli kılınması için gece gündüz demeden fedakarca görev yapan daima halkı ile bütünleşen bir emniyet teşkilatı olarak sevgi, saygı ve şükran duygularımızla huzurlarınızdayız. Asil milletimizin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk polisi, Cumhuriyetimizi, laik ve demokratik devlet yapımızı koruma ve kollama yönündeki kararlılığından asla vazgeçmeyecektir” dedi.
Tören sonrası gazetecilere de teşekkür eden Selami Altınok “Siz gazeteciler de bizimle beraber 24 saat bu mücadeleyi veriyorsunuz. Sizin varlığınız bize güç veriyor. Hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.


Kaynak: Diyarbakır Söz