İZBAN Torbalı'ya kadar uzandı! İZBAN sefer saatleri

İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattında ilk seferler bu sabah 05.25’te Tepeköy ile Cumaovası istasyonlarından karşılıklı olarak başladı.İzmir'deki kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı bugün hizmete açıldı.

İZBAN Torbalı'ya kadar uzandı! İZBAN sefer saatleri

İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattında ilk seferler bu sabah 05.25’te Tepeköy ile Cumaovası istasyonlarından karşılıklı olarak başladı.İzmir'deki kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı bugün hizmete açıldı.

ÜLKEMİZİN en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattı bu sabah törensiz olarak hizmete açıldı. İlk seferler, sabah 05.25’te Cumaovası ve Tepeköy istasyonlarından yapıldı. Tatil günü olmasına rağmen Tepeköy, Torbalı, Kuşçuburun, Develi, Pancar ve Tekeli istasyonlarında hayli yoğunluk yaşandı. İlk verilere göre 6 istasyonu kullanan yolcu sayısı 5 binin üzerine çıktı. İlk kez metro standartlarında banliyö sistemi kullanan vatandaşlara yardımcı olmak için istasyon ve güvenlik görevlileri ile İZBAN personeli istasyonlarda hazır bulundu. Vatandaşlara raylı sistemi tanıtan broşürler dağıtılırken, yönlendirmelerle herkesin zorluk yaşamadan seyahat etmesi sağlandı. Tepeköy yönünden İZBAN’a binen yolcular, entegre sistem sayesinde Cumaovası İstasyonu’nu transfer noktası olarak kullanarakİzmir merkeze hızlı bir şekilde ulaştı.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattında ilk seferine katılanlardan AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı hızla gelişen-büyüyen, oluşturduğu sinerji ile çevresini motive eden bir ilçe. Tarımda, sanayide kaydettiğimiz gelişmenin, şehirleşmedeki büyümenin, vergi ödemelerindeki rekorun ödülü olarak İZBAN’a kavuştuk. Şimdi bunu bir devlet üniversitesi ile taçlandırmanın heyecanını yaşamak istiyoruz. İZBAN, İzmir ile Torbalı’yı sosyal, ekonomik, kültürel anlamda birleştirdi. Bize bu büyük yatırımı sağlayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na ve emeği geçen teknik ekibe teşekkür ederiz. Bundan böyle Torbalı yazılırken, ’İZBAN öncesi’ ve ’İZBAN sonrası’ vurgusu yapılacak görüşündeyim" diye konuştu.

"İZBAN İLE VATANDAŞ İZMİR’E KAÇMASIN"

Başlayan İZBAN seferlerinin emlak ve gayrimenkul sektörüne can suyu olacağını belirten Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, İZBAN’ın gelmesinin ilçe için büyük bir nimet olduğunu söyleyerek "İZBAN’la insanlar yarım saat 40 dakikada, İzmir’de olabilecek. İlçemizde sosyal yaşam alanında önemli eksiklikler var. Hem kamu hem de özel sektörün sosyal yaşamı canlandıracak yatırımlara imza atması gerekir. Aksi takdirde vatandaş İZBAN’a biner İzmir’den alışverişini yapar. İZBAN ile vatandaş İzmir’e kaçmasın" dedi. Torbalı ticaretinin inşaat sektörü üzerinden yürüdüğünü söyleyen Abdulvahap Olgun, İZBAN’ın gelmesiyle durgun olan konut satışlarının artacağını belirtti. İZBAN’ın külfeti kadar nimetinin de çok olacağını vurgulayan Olgun, "Külfeti lehimize çevirmeliyiz. İşletmelerimiz hizmet kalitesini arttırmalı ve markalaşmalı" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz