KESK yürüyüş protestosunda doktorların başına yumurta yağdı

Güneydoğu Anadolu'da yaşanan olaylara tepki için Rize Devlet Hastanesi poliklinik girişi önünde toplanan KESK üyeleri, 10 kişilik bir grubun yumurtalı saldırısına uğradı

KESK yürüyüş protestosunda doktorların başına yumurta yağdı

Güneydoğu Anadolu'da yaşanan olaylara tepki için Rize Devlet Hastanesi poliklinik girişi önünde toplanan KESK üyeleri, 10 kişilik bir grubun yumurtalı saldırısına uğradı.

Hastane önünde toplanan KESK üyeleri, "Savaşa karşı barışı savunacağız" pankartları açtı. Polisin güvenlik önlemi aldığı etkinlikte konuşan KESK temsilcisi Ümit Günaydın, Güneydoğu'da yaşanan olaylara ve sokağa çıkma yasaklarına tepki gösterdi, halkları geri dönülmez şekilde kaosa sürükleyen gelişmelere seyirci kalamayacaklarını belirten Günaydın şöyle konuştu:

"7 Haziran seçimleri sonrası yeni baskıcı ve otoriter bir sistem kurmak için savaş ve çatışmalardan medet uman siyasi iktidar içeride ve dışarıda savaş konseptini tırmandırarak yükseltmeye başladı. Türkiye'de barış düşmanları ile savaşa tapanlar birleşmiş durumda. Türkiye'de savaş karşıtları, savaşa, çatışmalara ve katliamlara, bir halkın kendi ülkesinde sığınmacı yapılmasına karşı çıkmadıkça barış olmayacak."

Yumurta doktorun başına geldi

Bu sırada ülkücü işareti yapan 10 kişilik grup, ellerindeki yumurtaları KESK üyelerinin üzerine attı. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atmaya başladı. Yumurtalardan biri, KESK üyesi doktor Süphan Tunç'un başına isabet etti. KESK üyeleri de protestocu gruba, 'Kimse ölmesin diye biz buradayız' sözleriyle karşılık verdi. Polisin müdahalesi ile uzaklaştırılan grup 'Vatana ihanet etme. Yeşili sev, doğayı koru' yazılı döviz açtı, sonra da 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak uzaklaştı. KESK üyeleri de basın açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz