Kutsal mekanlarda restorasyon çalışması

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Hazreti Eyyüp, eşi Hazreti Rahime Hatun ile Hazreti Elyasa'nın türbelerinde restorasyon yapılıyor.

Kutsal mekanlarda restorasyon çalışması

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğünce, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin, ilçenin Eyyüp Nebi beldesinde ziyaret ettiği kutsal mekanda bakım ve onarım çalışması başlattı.

Mekandaki Hazreti Eyyüp, eşi Hazreti Rahime Hatun ile Hazreti Elyasa'nın türbelerine girişlerde erkek ve kadınlar için ayrı bölmeler yapılıyor.

Kutsal mekanlarda restorasyon

Türbelerin dış cephesinin de restore işlemlerinin sürdüğü mekandaki çalışmaların eylülde bitirilmesi planlanıyor.

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Ali Palalı, kutsal mekandaki çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Yapıların statik açıdan güçlendirileceğini belirten Palalı, "Üç türbeyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar eylül ayında bittiğinde halkımız daha kullanışlı bir şekilde ziyaretini yapabilecek. Elyasa Peygamber türbesinde ciddi bir çalışma yapıldı. Türbelerde kadın ve erkek ziyaret yerleri ayrı hale getirildi." diye konuştu.

Mekanlardaki çalışmalara rağmen türbelerin ziyaretlere açık olduğunu belirten Palalı, restorasyon çalışmasının maliyetinin yaklaşık 1 milyon 200 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz