Nevşehir'e kar yağdı

Nevşehir’de 2 haftadır devam eden bahar havası bu sabah yerini kar yağışlı soğuk havaya bıraktı. Kentte hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düştü.

Nevşehir'e kar yağdı
Mart ayının son günlerine girilirken, Nevşehirliler, güne kar yağışlı havayla uyandı. Çiçek açan ağaçların üzerine düşen kar, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Erken saatlerde işlerine gitmek için dışarı çıkanlar ile okullarına giden öğrenciler kar yağışı ile karşılaştı. Kar yağışı ile birlikte sisin de etkisini göstermesiyle görüş mesafesinin düştüğü Nevşehir’de araç sürücüleri zor anlar yaşadı.
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da, kar yağışıyla farklı bir güzelliğe büründü. Kapadokya bölgesinde sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı, Göreme, Zelve, Ürgüp, Paşabağları, Uçhisar ve Avanos'taki peribacalarında güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bugün etkili olduktan sonra şehri terk edeceğini, yarından itibaren az bulutlu havayla birlikte sıcaklıklarda 4- 5 dereceyi bulan artışın yaşanacağını belirtti.

DHA

Kaynak: DHA