Nihat hatipoğlu ile Sahur programında sorulan sorular tebessüm ettiriyor 'Silikon günah mı?'

Ekranlarda Ramazan Aylarında izlenme rekorları kıran ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun programında yine ilginç soruların sorulduğu anlar yaşandı. Sorulan sorulardan çok verdiği cevaplar ile adından bahsettiren Nihat hatipoğlu'na bir izleyici silikon ile alakalı bir soru sordu.

Nihat hatipoğlu ile Sahur programında sorulan sorular tebessüm ettiriyor 'Silikon günah mı?'

Ekranlarda Ramazan Aylarında izlenme rekorları kıran ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun programında yine ilginç soruların sorulduğu anlar yaşandı. Sorulan sorulardan çok verdiği cevaplar ile adından bahsettiren Nihat hatipoğlu'na bir izleyici silikon ile alakalı bir soru sordu. Silikon taktırmanın günah olup olmadığını soran izleyicisine verdiği cevap ile Nihat Hatipoğlu çok konuşuldu. Hatipoğlu, 'kocası ile muhabeti artacaksa günah değil' dedi.

Ayrıntılı bir açıklamada bulunan ünlü ilahiyatçı, "Estetikle ilgili bir soru bu. Yaradılışı ciddi anlamda değiştirecek müdahaleler, tıbbi müdahaleden çok estetik müdahaledir. Bu çok hoş karşılanmıyor. Ama diyelim ki; bir hanımefendinin doğumla beraber, doğumdan sonra vücudunda önemli bir çökme başladı. Bu da aileyi rahatsız ediyor. Bu da karı-koca arasında sorun oluyor. Hanımefendi eşiyle daha iyi bir muhabbet olsun diye hanımefendinin bu tür müdahalalerde bulunması dinen caiz olabilir" ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, "Ancak bazı estetikler yapılıyor. Bir müddet sonra vücutta, yüzde bir değişliklik meydana getiriyor. Güldüğü, ağladığı belli olmuyor. Allah zaten insanı güzel yaratmış. O güzel yaratılmış olan simayı bozmak doğru değildir. Zaruri olan, ailenin devamı için gereken estetik olabilir. Ancak modaya dönüşmüş olan estetikler tasvip edilmiyor" şeklinde konuştu.

KENDİSİNİ KIZDIRAN SORU

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan sahur programında alandaki izleyicilerden biri söz alarak Hatipoğlu'na "Evlenmek üzere olduğum kadından ayrılıp ablasıyla evlenebilir miyim?" şeklinde bir soru yöneltti. Bu soru karşısında sinirlendiği gözlenen Hatipoğlu, "Çok çirkin olur. Ailenin tesanüdünü Bozar, ailenin dengesini bozar, ailedeki güveni sarsar ve iki bacı birbirine düşman olur. Bizim örf ve adetlerimize de aykırıdır" ifadelerine yer verdi.

HAYVANLAR ORUÇ TUTAR MI?

Sultanahmet'teki iftar programına gelen bir çocuk, Hatipoğlu'na "Hayvanlar oruç tutar mı?" sorusunu sordu. Hatipoğlu ise küçük çocuğa "Hayvanlar Allah'ı zikrederler. Ama onlar için oruç, onlar için namaz ve benzeri ibadetleri düşünmek doğru değildir." cevabını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz