Parkta genci öldürüp, kız arkadaşını da yaralayan 2 şüpheli yakalandı

Mersin'in Anamur İlçesi'nde bir parkta 23 yaşındaki Serkan Ağrıtmış'ı pompalı av tüfeğiyle vurarak öldüren ve kız arkadaşı Rabia Kılıç'ı ağır yaralayan 2 kişi yakalandı. Şüpheliler, 23 yaşındaki S.E. ile aynı yaştaki M.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Parkta genci öldürüp, kız arkadaşını da yaralayan 2 şüpheli yakalandı
Mersin'in Anamur İlçesi'nde bir parkta 23 yaşındaki Serkan Ağrıtmış'ı pompalı av tüfeğiyle vurarak öldüren ve kız arkadaşı Rabia Kılıç'ı ağır yaralayan 2 kişi yakalandı. Şüpheliler, 23 yaşındaki S.E. ile aynı yaştaki M.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
Olay, 22 Mayıs günü Rauf Denktaş Parkı'nda meydana geldi. Serkan Ağrıtmış, parkta kız arkadaşı 23 yaşındaki Rabia Kılıç ile bankta otururken kimliği belirsiz kişilerin pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Ağrıtmış'ın hayatını kaybettiği, Rabia Kılıç'ın ise ağır yaralandığı saldırının ardından şüpheliler kaçtı.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları ile MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Polis, katil zanlılarının bir araçla olay yerine geldiğini ve Serkan Ağrıtmış'ı saatler öncesinden takibe aldığını belirledi. Şüphelilerin kimliklerini ve adreslerini tespit eden polis, silahı kulanan S.E. ile olay sırasında kendisine gözcülük yapan M.K.'yı gözaltına aldı.
CİNAYETİN NEDENİ HUSUMET
Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında cinayeti husumet yüzünden işlediklerini itiraf etti. Cinayet zanlısı S.E. ile Serkan Ağrıtmış, iddiaya göre olaydan 15 gün önce alkol yüzünden kavga etti. Bir süre birbirlerine tehditler savuran gençler, bir tanıdıkları aracılığı ile barıştırıldı. Daha sonra aralarında tekrar gerginlik yaşananan gençlerden S.E., Serkan Ağrıtmış'ı takip etmeye başladı. Olay günü ise kız arkadaşı Rabia Kılıç ile gece geç saatlerde parkta, bankta oturan Ağrıtmış, bir süre sonra uyudu. Arkadaşı M.K. ile parka gelen S.E., sabaha karşı iki gencin uyumasının ardından arkalarından ateş etti. 
ORADA OLDUĞU İÇİN VURULDU
Hayati tehlikesi devam eden Rabia Kılıç'ın olayla hiçbir ilgisinin olmadığı, Ağrıtmış ile birlikte aynı bankta oturduğu için vurulduğu belirtildi.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından dün adliyeye sevk edilen S.E. ve M.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

DHA

Kaynak: DHA