Pastalı kutlama

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde özel çocuklara özel eğitim hizmeti veren Fatih Mahallesi'ndekiözel rehabilitasyon merkezinde Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Pastalı kutlama
Özel rehabilitasyon merkezinde Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe merkezde görevli idareci ve öğretmenlerin yanı sıra okulda eğitim hizmeti alan 6 down sendromlu öğrenci ve aileleri katıldı. Okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen kutlamada down sendromlu öğrenciler okul yönetimi tarafından yaptırılan pasta üzerindeki mumları söndürdü ve pastayı birlikte kesti.
Öğrenci velisi 2 çocuk annesi Ayşe Özbakır (46), "Evlatlarımız için böylesine anlamlı bir günde özel bir kutlama düzenlenmesi bizi gururlandırdı. Öğretmenlerimizden ve aldığımız hizmetten son derece memnunuz. Öğrencilerimiz evimizden alınıyor, eğitim bittikten sonra özel araçlarla evimize tekrar teslim ediliyor" dedi.
Özel çocuklara özel eğitim veren bir kurum olduklarının altını çizen eğitimci Sevgül Aksu (32), "Biz burada özel çocuklarımızla bütünleşmiş haldeyiz. Özel çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onların yüzünün gülmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bugün de dünya down sendromlular günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledik. Hep birlikte mutlu olduk" diye konuştu.
Okul müdürü Hüseyin Cihan (56), "60 öğrencimize 4 branş öğretmenimizle ilçemizdeki özel öğrencilerimize elimizden gelenin fazlasıyla özel hizmet vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin ve ailelerinin yüzünü güldürmeye, davranışlarını geliştirmeye gayret sarf ediyoruz. Ayrıca yaşıtlarıyla birlikte bir arada bulunmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Velilerimizin bize gösterdiği teveccüh sayesinde bu hususta başarılı olduğumuzu tahmin ediyoruz. Bu günde Dünya Down Sendromlular Günü münasebetiyle okulumuzda eğitim hizmeti alan 6 Down Sendromlu öğrenci için anlamlı bir kutlama programı düzenledik. Katkılarından dolayı velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Kaynak: Diyarbakır Söz