Şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ı anma töreni düzenlendi

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında şehit edilmesinin 1'nci yıldönümünde adliyede anma töreni düzenlendi. Kiraz'ın odasına karanfil bırakılarak adını taşıyan kütüphane açıldı. Kiraz adına adliye önünde lokma dağıtıldı.

Şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ı anma töreni düzenlendi

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen anma törenine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan ile hakim, savcı ve adliye personeli katıldı.

SAYGI DURUŞU

Şehit Savcı Kiraz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan İstanbul  Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Tam bir yıl önce hepimizi ve ülkemizi elem ve yasa boğan o menfur suikasti birlikte yaşadık. Hep birlikte acı ve ızdırap duyduk" dedi.

BİZİ ADALETİN YOLUNDAN DÖNDÜRMEYECEK

Türkiye üzerine oynanan terör ve hainliğin hala devam ettiğini belirten Salihoğlu, "Bu süre içerisinde nice aslan gibi vatan evlatları şehit oldu, şehit olacak. Türk bayrağının ilalebet dalgalanmasını ve yükseklerde durmasını sağlayacak. Bu acı olay asla bizleri adaletin yolundan döndürmeyecek. Acımasız insanlık düşmanı katillerle mücadelemizi de bir adım geri attırmayacak" dedi.  kaynak:akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz