Şırnak DEDAŞ'ta 45 taşeron işçinin çıkatılmasına tepki

Şırnak'ta Dicle Elektrik A.Ş.'de (DEDAŞ) taşeron olarak çalışan 45işçi işten çıkarıldı. Tes-İş Diyarbakır Şube Başkanı Ali Öncü, işçilerin çıkarılmasının hukuki bir dayanağı olmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Şırnak DEDAŞ'ta 45 taşeron işçinin çıkatılmasına tepki

DEDAŞ'ta taşeron işçi olarak çalışan ve işlerine son verilen 45 kişi ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Tes-İş Diyarbakır Şube Başkanı Ali Öncü, yasal bir dayanağı olmadan işçilerin çıkarıldığını savunarak şöyle konuştu:
"Bölgede yasal ve hukuksal hiçbir gerekçe göstermeksizin, 210 emekçi kapının önüne koyulma kararıyla karşı karşıyadır. Bu 210 kişiden 45 kişi Şırnak ve bağlı ilçelerde çalışan arkadaşlarımızdır.Personele ihtiyaç duyulduğu bir ortamda, personel yetersizliğinden kaynaklı olarak ciddi hizmet aksamasının, her gün her saat yaşandığı bir ortamda, kalkıp 210 emekçiyi, Şırnak özelinde 45 emekçiyi, hiç bir hukuksal gerekçe göstermeden kapının önüne koyamazsınız. Koyduğunuz zaman bizi karşınızda bulursunuz.Üyemiz olan arkadaşlarımız derhal işe alınmazsa, bilin ki Şırnak ve bağlı tüm ilçelerinde bizler, hayatı felce uğratacak şekilde üretimden gelen gücümüzü kullanacağız."
Yapılan açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan işçiler, olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA