Diyarbakır'da polis üç dilde "Evde kal" anonsu yaptı

Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında vatandaşlar, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anonslarla uyarıldı.

Diyarbakır'da polis üç dilde

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanların sokağa çıkmasının sınırlandırılmasının ardından yürüttüğü çalışmalar sürüyor.

POLİSİN ANONSLARI

Bu kapsamda ekipler, araçlardan, merkez Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde yoğunluk bulunan alanlarda, Türkçe ve Kürtçe anonslarla vatandaşları evlerinde kalmaları konusunda ikaz etti.

Ekipler, Zaza kökenli vatandaşların yaşadığı Eğil, Ergani, Çermik ve Dicle ilçelerinde ise anonslarına Zazaca'yı da ekleyerek üç dilde anons yapıyor.

Ekipler, anonslarda şu ifadeleri kullandı: "Değerli vatandaşlarımız, evlerinizde kalmanız sizin ve sevdiklerinizin sağlığı açısından önemlidir. Bu sebeple zorunlu haller dışında dışarıya çıkmamanızı rica ediyoruz. Lütfen evlerimize dönelim. Değerli Diyarbakırlı vatandaşlarımızdan ricamızdır."

VATANDAŞLAR KURALA UYDU

Buarada yetkililer tarafından yapılan çağrıya kulak verildiği ve şehrin birçok noktasında sessizliğin hâkim olduğu görüldü.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Sanat Sokağı başta olmak üzere Tarihi Ulu Cami çevresi, Hazreti Süleyman Cami alanı ve Hasan Paşa Hanı’n da hem esnaflar hem de insanlar yapılan uyarılara kulak verip evde kaldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz