Yakınlarına kabus yaşatan alkol ve madde bağımlısı tutuklandı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, alkol ve madde bağımlısı olduğu belirtilen 24 yaşındaki Ö.G., teyzesinin kuaför salonunu pet şişeden döktüğü benzinle ateşe verdi. Yangın çevredeki binalara sıçramadan itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yakınlarına kabus yaşatan alkol ve madde bağımlısı tutuklandı

Daha önce, kendisine para vermeyen annesini kırık içki şişesiyle kolundan yaraladığı, teyzesinin otomobilini kundakladığı belirtilen Ö.G., sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Olay, geçen cumartesi günü saat 01.30 sıralarında, Kemal Seyfettin Bulvarı üzerindeki iki katlı apartmanın altında bulunan kuaför salonunda meydana geldi. Kuaför salonunu arka tarafındaki camlı kapının kırılma sesini duyarak balkona çıkan komşular, işyerinin yandığını gördü. Komşuların ihbarı üzerine itfaiye ve polis olay yerine geldi. Polis çevre güvenliğini alırken, itfaiye çalışma başlattı. Yangın büyümeden ve çevre binalara sıçramadan itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kuaför salonu sahibi A.Ç. ile eşi İ.Ç. işyerine geldi. Polisle güvenlik kamerası görüntülerini izleyen A.Ç., bir süre önce otomobilini de kundaklayan yeğeni Ö.G.'nin bu kez işyerini yaktığını gördü. Görüntülerde elindeki pet şişeyle gelen Ö.G.'nin cam kapıyı taşla kırdıktan sonra içeri benzin dökerek ateşe verdiği anlaşıldı.

KARAKOLA İMZA ATMAYA GELİNCE YAKALANDI

İşyeri sahibi A.Ç. yeğeninden şikayetçi olurken, Ö.G.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. İlçede aranan Ö.G., bir süre sonra polis merkezine geldi. İşlediği başka bir suç için denetimli serbestlikten yararlandığından ve imza atmaya gelen Ö.G., polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan kontrolde Ö.G.'nin 2.47 promil alkollü olduğu tespit edildi. Alkollün etkisinin geçmesinin ardından alınan ifadesinde, Ö.G.'nin suçlamayı reddettiği öğrenildi. Güvenlik kamerası görüntülerine rağmen suçu kabul etmeyen Ö.G. teyzesi ve eniştesinden şikayetçi oldu. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Ö.G., tutuklandı.

İLK SUÇU DEĞİL

Ö.G.'nin geçen yıl ekim ayında, Kemeraltı Mahallesi'ndeki Kapalı Pazaryeri'nde 20 lira para isteğine olumsuz yanıt veren annesini kırık içki şişesiyle kolundan yaraladığı belirtildi. Şikayetçi olunmayınca serbest bırakılan Ö.G.'nin, bir ay sonra da bu kez yine para vermeyen teyzesi A.Ç.'nin park halinde bulunan 48 SN 699 plakalı otomobilini molotofkokteyli atarak kundakladığı kaydedildi. Teyze A.Ç. ve eşi İ.Ç.'nin şikayeti sonrası, sevkedildiği adliyede denetimli serbestlik uygulaması kapsamında serbest bırakılan Ö.G., telefonla tehditlerini sürdürdüğü ileri sürüldü.

Kaynak: DHA