Yol kenarına bırakılan köpekler açlıktan ve soğuktan ölüyor

Antalya'nın Akseki İlçesi'nde yol kenarına terk edilen köpeklerden bazıları açlık ve soğuğa yenik düştü. Sayıları onları bulan köpekler yiyecek ve su bulabilmek için karayolundan geçmeye çalışırken de trafik güvenliğini tehlikeye düşürüyor.

Yol kenarına bırakılan köpekler açlıktan ve soğuktan ölüyor
Akseki- Seydişehir karayolu üzerinde geçen hafta kim tarafından bırakıldığı belirlenemeyen onlarca köpeğin, açlık ve susuzlukla mücadelesi sürüyor. Dağlık ve ormanlık arazide yiyecek ve içecek bulmakta zorlanan köpeklere, yoldan geçen bazı sürücüler yardım etmeye çalışıyor. Köpeklerden bazıları yiyecek arayışı sırasında karayolundan karşıya geçmek isterken araçların çarpması sonucu telef olurken, birçoğu da açlık ve susuzluğa yenik düşüyor, bazıları ise soğuk havaya karşı koymaya çalışıyor. Birkaç gün önce bazı hayvanseverler bölgeye giderek köpeklere yiyecek verirken, kovalarla dökülen yemeğe hücum eden köpeklerden bazıları ise yiyecek kapmak için birbirlerine saldırdı.
'BU NASIL BİR VİCDAN'
Bölgeye giderek köpekleri besleyen hayvansever Ali Çoban, gördüğü manzara karşısında gözlerinin yaşardığını ve çok üzüldüğünü söyledi. Ali Çoban, "Akseki- Seydişehir karayolunda birçok köpeğin yollara bırakılmış olduğu, son iki gündür yollarda yaklaşık onlarca köpeğin araba çarpması yüzünden ölmüş olduğunu ve civarda hala 100 kadar köpeğin yollarda bulunduğu duydum. Bir çuval ekmek aldım ve köpeklerin bulunduğu yere gidip burada içler acısı durumu gördüm. Bu nasıl bir vicdan. Bu hayvanları yollara, yemeğin, suyun olmadığı ve son sürat geçen arabaların ortasına nasıl bırakırlar" dedi.
'GÖRDÜĞÜM MANZARA İNANILMAZ'
Bölgede açlığa terk edilmiş hayvanların kurtarılmasını isteyen Ali Çoban, "Gördüğüm manzara inanılmaz. 8- 10 köpek yol kenarında ölmüş. Köpeklerin bir kısmında barınağa ait olduğu anlaşılan küpeleri bulunmakta. Birçoğunun açlıktan öldüğünü düşünüyorum. Hayvanları ölüme terk etmek vicdana sığmaz" diye konuştu.

Kaynak: DHA