25 bin kişi istihdam edilecek

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, yapacakları çalışmalarla 2 yılda en az 25 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

25 bin kişi istihdam edilecek

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güzeloğlu, çeşitli esnaf gruplarının yer aldığı bir toplantı gerçekleştirdi. 1. Sanayi Sitesi Yenişehir Mesleki Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, KOSGEB Müdürü Zülfikar Altunbağ, Ticaret İl Müdürü Ömer Tuncay Baysülen, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayrettin Bahçivanci, Otomobilciler Odası Başkanı ve üyeleri, 1'inci, 2'inci ile 4'üncü Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı ve Sanayi sitelerinin esnafı, Marangozcular ve Mobilyacılar Odası Başkanı ve mobilyacı esnafı katıldı.

Vali Güzeloğlu, kentin 25 yıllık büyükşehir kimliğinin olduğunu söyledi. Vali Güzeloğlu, şöyle dedi;

"Diyarbakır kamu yatırımlarında 4'üncü"

2018 yılı Diyarbakır kamu yatırımlarında 4. en büyük yatırıma sahip. Çünkü biz bu kente inanıyoruz, bu kente güveniyoruz, bu kentin insanına değer veriyoruz. Diyarbakır'ın eğitimi bir dönem zirvedeydi. Ziya Gökalp Lisesi markaydı Türkiye'de ne bakanlar ne profesörler ne hocalar yetişti. Terör örgütü ve onun uzantıları diyor ki Diyarbakırlı çocuklar eğitimsiz kalsın, işsiz kalsın, Diyarbakır ekonomik olarak geri kalsın, Diyarbakır'ın imajı, şehir algısı kötü kalsın. Ama milletimiz bu hainlere fırsat vermiyor ve hizmetten yana tavrını koyuyor. Daha iki gün önce Diyarbakır'ı kana bulayacak, bomba patlatacak hainleri yakaladık. İtiraf ediyorlar, bombaları Diyarbakır'ın merkezinde patlatacaklarmış. Çünkü son zamanlarda Diyarbakır hareketlendi, ticaret, turizm, turlar dağdaki hainlerin zoruna gidiyor, onların işbirlikçilerinin zoruna gidiyor. Eskisi gibi yakalım, yıkalım, bunun üzerinden edebiyat yapalım. Kendinize kentinize ve geleceğinize sahip çıkın. Çocuğunuzun çoluğunuzun geleceği için sahip çıkın.

"Milletin emaneti her kuruşa sahip çıkacağız"

 33 yıllık devlet hizmetim var. 16 yıl Kaymakamlık son 17 yılda kesintisiz Valilik. Diğer bütün illerde de ama hassaten Diyarbakır'da, özellikle esnaf üzerinden bize düşeni yapma konusunda her zaman iç içeyiz. Şimdi Cumhurbaşkanımızın güveni ve emanetiyle bu emaneti ve bu ağırlığı da aldık. 19 Ağustos sabahı benim Allah'tan iki tane muradım niyazım oldu, bir beni mahcup etme sana karşı ve millete karşı dedim iki milletimin haksız yere bir kuruşunu yedirme dedim.

"İhaleler herkese açık ve şeffaf şekilde yapılıyor"

Bütün ihaleleri açık yapıyoruz. Hepsi açık, hepsi herkese açık. Bir tek kırmızı çizgimiz var. Hainlerle, örgütle, ihanetle ilişkisi olanla bizim işimiz yok. İki talimatımdır yerli tercih edeceksiniz. Burada üretilen bir şey varsa buradan alınacak. Üç her şey şeffaf olacak, hesap verilebilir olacak. Dördüncüsü ise size tanıttım, temizliklerine dürüstlüklerine kefil olduğumu arkadaşlar ola ki şaşarsa, yanlışa yönlenir, haksızlık yaparsa, benim karşıma dikilmezseniz sizde mesulsünüz. Bu vebali de size ve bütün Diyarbakırlılara söylüyorum.  Gece gündüz çalışıyoruz. Uyku falan kalmadı. Çalma yok, çırpma yok, millete hizmet önceliği var. Beni Yeniköy mezarlığında tutan, 24 yaşında, kocası bırakıp giden, 2 tane çocuğu olan, o kızımızın manevi mesuliyetini unutabilir miyim. Öksüzün yetimin beklediği yardımı gözardı edebilir miyim. onun midesine kursağına bir lokmayı, sırtına bir hırkayı vermeden rahat oturabilir miyim, ben oturamam.

"Dışişleri Bakanlığı'nın temsilciliğini açtık"

Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'de 7. temsilciliğini Diyarbakır'da açtık. Hayırlı olsun. Diyarbakır'ın önemini gösteriyor bu. Not edin 2 senede Allah sağlık sıhhat verirse ve devam edersek Devlet olarak, Cumhurbaşkanımızın takdiriyle Diyarbakır'da en az 25 bin kişilik net sigortalı çalışan istihdam artışı olacak en azı söylüyorum. Bunlar hayal değil ben hesabı kitabı yapmadan bir şey söylemem. Hiçbir şeyi de abartmam. 25 bin bu memleketin evladı iş sahibi olacak. İşi belediye veremez ama Belediye iş altyapısını hazırlar.25 bin insan istihdam sahibi olursa ne olur, bu insanların arabası olur, evi olur, bunların ekonomiye, ticarete, esnafa katkısı olur. O para bu kentin ekonomisini döndüren bir güç olur.

"Mevsimlik işçi göçünün önüne geçeceğiz"

Bu kent kazanacak ve bu memleketin evladı Karadeniz'e fındığa, Mersin'e portakala, Kocaeli'ye İstanbul'a da iş için gitmeyecek. İpek böcekçiliğinde dün 800 çiftçiye malzeme dağıttık.Önümüzdeki perşembe 1000 çiftçiye 500 ton sertifikalı tohum dağıtacağız. 17 ilçede sertifikalı tohumu olmayan 1000 çiftçiye dağıtacağız. Neden? Çünkü milletin kuruşu, hakkı olan millete verilecek, ihanete değil. Bunlar olunca kalkınacağız.

"Lojistik alanında önemli yatırımlar olacak"

İşsizlik meselesinin üzerinde duruyoruz. Lojistik, bununla ilgili arsayı aldığımız gün dünyanın Lojistik devleri beni aradı. Diyarbakır'a geliyoruz diye ve 100 milyon dolar net yatırımla geliyorlar. Doğrudan istihdam beş bin.

Kaynak: Diyarbakır Söz