İşte teslim olma anları

BATMAN'ın Hasankeyf ilçesinde güvenlik güçlerince mağarada kıstırılan, aralarında, geçen yıl 8 askerin şehit olduğu saldırının faillerinin de bulunduğu PKK'lı 4 militan teslim olma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

İşte teslim olma anları

Hasankeyf ilçesinde jandarma özel ve polis özel harekat ekiplerinin katımıyla 28 Mayıs günü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, Kelekçi köyü kırsalındaki mağarada bir grup örgüt üyesi tespit edildi. Güvenlik güçleri PKK'lılara 'telsim ol' çağrısında bulundu. Bir süre sonra PKK'lı 4 terörist, mağaradan çıkarak teslim oldu.

TESLİM OLMA ANLARI

Teslim olma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Yapılan incelemede, teslim olan PKK'lıların 'Şiyar' kod adlı İ.A., 'Mahir' kod adlı U.T. ve İran uyruklu 'Hemin' kod adlı H.O. ile Irak uyruklu 'Kemal' kod adlı K.Y. olduğu saptandı.

8 ASKERİN ŞEHİT EDİLMESİ

H.O. ile U.T'nin 4 Ekim 2018'de, Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Çelik köyünde el yapımı patlayıcıyla düzenlenen, 8 askerin şehit olduğu saldırının faili oldukları tespit edildi. PKK'lıların saklandıkları mağarada güvenlik güçlerince yapılan aramada çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği bildirildi. Batman İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen örgüt üyelerinin sorgularının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler