Şırnak'tan acı haber

ŞIRNAK'ta askerleri taşıyan zırhlı midibüsün devrilmesi sonucu Uzman Onbaşı Yavuz Uygu şehit oldu, 20 asker de yaralandı.

Şırnak'tan acı haber

Kaza, bugün sabah saatlerinde Cizre- Şırnak karayolu Botaş mevkiinde meydana geldi. Silopi ilçesindeki Şehit Ercüment Türkmen Kışlası'nda görevli askerleri Cizre ilçesindeki Şerafettin Elçi Havalimanı'na götüren zırhlı midibüs, kontrolden çıkıp devrildi. Kazada Uzman Onbaşı Yavuz Uygu şehit oldu, 20 asker de yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla Silopi ve Cizre'deki hastanelere kaldırıldı.

ŞEHİRDE CENAZE TÖRENİ

Uygur için tören düzenlendi. 23. Piyade Tümen Komutanlığındaki törende, şehit Yavuz Uygur'un naaşı katafalka konuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu, dua edildi. Uygur'un cenazesi, törenin ardından memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine gönderildi.

Törene, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz