Şehitlere son görev!

Lice şehitleri memleketlerine uğurlandı. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Soylu'da katıldı.

Şehitlere son görev!

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılarla girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ile Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim için Diyarbakır'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı uğurlama töreni düzenlendi. Törenden sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kulp ilçeleri ile Bingöl'ün Genç İlçesi'nde PKK'ya yönelik 5 Mart'ta 7 bin polis, asker ve korucunun katımıyla başlatılan operasyonlar sürerken, dün Lice İlçesi'nde bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ve Uzman Onbaşı Zinnur Ezim için Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda dün sabah uğurlama töreni düzenlendi.

BAKAN SOYLU KATILDI

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Milletvekil Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Attila, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin yanı sıra şehit yakınları ve silah arkadaşı katıldı.

Uğurlama töreninde özgeçmişleri okunan şehitler daha sonra dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra cenazeleri son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi. Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın cenazesi Gaziantep'e, Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim'in cenazesi ise Osmaniye'ye gönderildi.

KİLİS VE GAZİANTEP

Gaziantep nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın 2012-2016 tarihleri arasında görev yaptığı Mersin İl Jandarma Komutanlığı'ndan atandığı Elazığ'da 15 Temmuz 2016 tarihinde göreve başladığı ve evli 1 çocuk babası olduğu belirtildi.

Osmaniye nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim'in ise, Diyarbakır Hani ilçesi 3'üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığındaki görevine 13 Mart 2016 tarihinde başladığı ve bekar olduğu kaydedildi. Şehitlerin cenazeleri memleketlerinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz