500 evler çamurlu!

Diyarbakır 500 Evler sakinleri: Mahallemizin en önemli sorunu yolların çukurlu olmasıdır

500 evler çamurlu!

Merkez Kayapınar ilçesi Barış Mahallesi 500 Evler mevkiinde ikamet eden vatandaşlar, seçim döneminde kendilerine verilen vaatlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini, son yıllarda hizmete yönelik herhangi bir çalışmanın olmadığını söylüyorlar.

Mahallenin en önemli sorununun, yollarda oluşan çukurlar olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, yetkililerden mahallelerindeki yolların asfaltlanmasını, çocuk parklarının, kaldırımların yapılmasını ve sokaklara da aydınlatma direklerinin yerleştirilmesini istiyorlar.

Mahallelerinde ulaşım sıkıntısının da olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Doğan Alkan, mahallenin eksikliklerinin fazla olduğunu belirterek, "Bu mahallenin sokaklarında çukurlar çok fazladır. Arabalar buradan geçtiğinde, yağışlı havalarda çukurlarda biriken kirli sular hep vatandaşa sıçrıyor. Işıklandırma, AKBİL dolum merkezleri ve parklar yok. Otobüs kalkış saatleri de az olduğundan, iş yerlerimize geç gidiyor ve evimize geç geliyoruz. Bu mahallenin eksiklikleri çok fazladır. Yetkililerden buraya bir el atmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"HERKES GİBİ MAHALLEMİZİN GÜZEL OLMASINI İSTİYORUZ"

TEDAŞ'ın yaptığı kazıları düzeltmediğini belirten Ekrem Polat, "Çocuklar, kadınlar ve bizler hep çamurun içinden gidip geliyoruz. Kışın perişan bir haldeyiz. 500 Evler Mahallesinin ulaşımı çok sıkıntılıdır. Kaldırımlar, parklar yok. TEDAŞ bu mahallede kazı yapıp düzeltmeden gittikleri için mahalle sakinleri olarak çok zor durumda kalıyoruz. Bu mahallede 2 yıldır yol çalışmaları yapılıyor. Biz de herkes gibi mahallemizin güzel olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"AYDINLATMA DİREKLERİ OLMADIĞI İÇİN AKŞAMLARI KADINLAR VE ÇOCUKLAR DIŞARI ÇIKAMIYOR"

Yollardaki çukurlardan dolayı sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Mehmet Günde ise, "Yaklaşık bir yıldır burada ikamet ediyorum. Yollar bakımsız olduğu için kışın çocuklarımızı okula göndermek için servis tutuyoruz. Kaldırımlar olmadığından, çocukların ayaklarının yarısı çamur oluyor. Yollar o kadar dar ki 2 araba yan yana gidemiyor. TOKİ evleri yaptıkları halde, burada yaşayan binlerce insana hizmet etmiyorlar. Yollarda oluşan çukurlardan dolayı haftada bir arabamı sanayiye götürüyorum. Aydınlatma direkleri olmadığı için akşamları kadınlar ve çocuklar dışarı çıkamıyor ve çıktıklarında da çok korkuyorlar." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz