Aşure Töreni!

Ergani İlçe Müftülüğü, Ergani Belediye Parkı'nda vatandaşlara aşure ikram etti.

Aşure Töreni!

İlçe Müftüsü Abdurrakip Arslan'ın okutu kur'an-ı kerim tilavetiyle başlayan Ergani Belediye Parkı'ndaki aşure dağıtım törerinde Ergani Kaymakamı Mesut Çoban ve Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, aşure kazanın başına geçerek vatandaşlara aşure dağıttı.

Kaymakam Çoban, muharrem ayının faziletinden ve bereketinden faydalanmak için aşure dağıttıklarını belirterek, Muharrem ayının önemine değindi.

AŞURE İKRAMI

Aşurenin muharrem ayına has bir güzelliği olduğunu da ifade eden Çoban şunları dedi. "Biz de bu güzel günde halkımızla buluşmayı planladık. Rabbim bizlere bu etkinliğimizi hayırlara vesile eylesin. Böylece, birliğimize ve beraberliğimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Müftülükçe düzenlediğimiz aşure dağıtımına katılan tüm halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Allah onların hepsinden razı olsun."

Aşure dağıtım törenine, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Özgen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, AK Parti Ergani İlçe Başkanı Mehmet Şükrü Sayan, Kızılay Ergani Şube Başkanı Süleyman Aslan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz