Ablasını bekliyor

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde devam eden oturma eyleminde annesine eşlik eden 1,5 yaşındaki Asmin Demir, 5 yıl önce dağa kaçırılan, hiç görmediği ablası Hayal'e kavuşacağı günü bekliyor.

Ablasını bekliyor

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde devam eden oturma eyleminde,  annesi Süheyla Demir'in yanında yer alan 1,5 yaşındaki Asmin Demir, 5 yıl önce dağa kaçırılan, hiç görmediği ablası Hayal'e kavuşmayı bekliyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi 51. gününe girdi.

Diyarbakır annelerinin evladına kavuşma ümidiyle sürdürdüğü eylem için Ağrı'dan gelen Süheyla Demir, kucağında 1,5 yaşındaki kızı Asmin ile 22 gündür eylemde yer alıyor.

Hiç görmediği ablası için annesiyle eyleme katılan Asmin, her şeyden habersiz gün boyu bekleyişini sürdürüyor.

Asmin'in bakımında Diyarbakır anneleri de Süheyla Demir'e yardım ediyor.

Bazen Asmin'i kucaklarında uyutan, bazen yemek yediren annelerin yüzü, Asmin sayesinde biraz olsun gülüyor.

- "Hiç görmediğin küçük kardeşin burada seni bekliyor"

Asmin'in annesi Süheyla Demir, Ağrı'da köyde yaşadıklarını, merkezdeki bir lisede okurken 17 yaşındaki kızı Hayal'in dağa kaçırıldığını söyledi.

Kızı için 22 gündür oturma eylemi yaptığını anlatan Demir, 3'ü kız 4 çocuk annesi olduğunu, kızı Hayal'e kavuşana kadar eylemi sürdüreceğini dile getirdi.

"İnşallah çocuklarımıza kavuşuruz. Tek temennimiz bu." diyen Demir, oturma eylemini 1,5 yaşındaki kızı Asmin ile sürdürdüğünü aktardı.

Demir, "O da buradan ablasına sesleniyor. Ablası, eğer görüyorsan, bizim için değilse de Asmin'in hatırı için gel. Asmin seni günlerdir burada bekliyor. Ondan haberin yok. Hiç görmediğin küçük kardeşin burada seni bekliyor." dedi

 Asmin ile oturma eylemi yapmanın zor olduğuna işaret eden Demir, "Küçük bir çocuğa ancak evde bakabilirsin ama ben günlerdir buralarda bakıyorum. Burada Asmin'i herkes çok seviyor. Diğer anneler bana yardımcı oluyor. Asmin bana da yarenlik yapıyor. Allah herkesten razı olsun. Gerekirse daha da beklerim, yeter ki kızım geri dönsün. İnşallah ablası gelir, onu da alıp birlikte eve döneriz." diye konuştu.

Demir, kızı ile bir kez telefonda görüştüğünü, kızının pişman olduğunu hissettiğini belirterek, kızının konuşurken zorlandığını, bir daha da aramadığını, onu çok özlediğini kaydetti.

Ailelere destek ziyaretleri

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şubesi üyeleri, Yedi Başak Derneği ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri çocukları için oturma eylemi yapan annelere destek ziyaretinde bulundu.

ASKON Gaziantep Şube Başkanı Alper Tunga Çiftçi, 51 gündür evlatlarını isteyen annelere destek olmak için geldiklerini belirtti.

ASKON olarak daha önce suça bulaşmamış, kandırılmış olanlara "geri dönün" çağrısı yaptıklarını kaydeden Çiftçi, geri döndüklerinde onlara istihdam ve eğitimlerini tamamlama noktasında, gerekli desteği vereceklerini belirttiklerini anımsattı.

Çiftçi, şunları söyledi:

"Açıklamamızı bir kez daha yeniliyoruz. Bir an önce evlerine dönmelerini, annelerimizin, babalarımızın acılarının dinmesini temenni ediyoruz. Bunlar emperyalist güçlerin uzantılarıdır. Ülkemizin üzerinde oynadıkları oyuna Allah fırsat vermeyecektir. Evlatları kandırılmış anneler 51 gündür buradalar, evlerine gitmiyorlar. Yarın bunun soğuğu, kışı var. Bu insanlar daha çok mağdur olacaklar. Bu acıların bir an önce bitmesini istiyoruz. Evlatlarımızın, kardeşlerimizin yuvalarına dönmelerini temenni ediyoruz."

HDP'nin, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu aktaran Çiftçi, "Asla HDP ile Kürt kardeşlerimizi bağdaştırmıyoruz. Çünkü HDP, terör örgütünün sözcülüğünü ve uzantılığını yapıyor. Kürt kardeşlerimizin çocuklarını kandırması, asla kabul edilebilir değil. Bu topraklar hepimizin. Biz bu topraklarda kardeşçe yaşadık. Bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbir örgüt, hiçbir siyasi parti aramıza giremez. Çünkü biz etle tırnak olmuşuz." şeklinde konuştu.

Barış Pınarı Harekatı'na destek verdiklerini dile getiren Çiftçi, devletin yanında olduklarını kaydetti.

Açıklamanın ardından Çiftçi ve beraberindeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker selamı verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz