Görüş Bildir

Anneler kulp'a ağladı!

"Evlatlarımızı istiyoruz" diyen anneler- Kulptaki hain saldırıyı lanetledi.

Anneler kulp'a ağladı!

Dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan anneler, Kulp ilçesi kırsalında PKK'lılarca düzenlenen, 7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı saldırıyı lanetledi.

- "Ciğerimiz parçalandı"

Oturma eylemine dağa kaçırılan oğlu Ramazan Üçdağ için katılan Mevlide Üçdağ, Kulp'taki terör saldırısını duyduklarında büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

"Ciğerimiz parçalandı. Kan dökülmesin artık. Duyunca içim parçalandı. Polis de asker de sivil de bizim evlatlarımız." diyen Üçdağ, barış, huzur ve mutluluk istediklerini belirtti.

- "Saldırıyı lanetliyorum"

Yeğeni için oturma eylemi yapan Rahime Uymaz da terörün kendilerini yıldıramayacağını belirtti. Uymaz, "Ölmek var, dönmek yok. 5 yıldır hasretiz çocuklarımıza. Saldırıyı lanetliyorum. Lanet olsun. Canımızı yakıyorlar, yakacaklar ama yılmayacağız. Allah'a çok şükür günden güne çoğalıyoruz, korkmuyoruz. Korku yok. Korku olsa buraya gelmezdik. Analar korkmaz." ifadelerini kullandı.

İstanbul'dan gelerek, 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Tuncay Bingöl için oturma eylemine katılan Fatma Bingöl ise artık terör saldırısı olmasını istemediklerini aktardı. Bingöl, "Evlatlarımızı öldürmesinler. Kimse kimsenin canını yakmasın. Artık yeter. Ölenler de bizim evlatlarımız. Onların suçu günahı yok. Bizim evlatlarımızın da suçu günahı yoktu." diye konuştu. 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi