Askere pusu!

Silvan ve Van'da PKK'nın pususunda çıkan çatışmalarda 2 asker şehit olurken, biri sivil de hayatını aybetti.

Askere pusu!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapımı devam eden Silvan Barajı'na şantiyesine saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

BİR ASKER ŞEHİT

Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Barajı'na PKK'lı bir grup terörist tarafından bu sabah erken saatlerinde saldırı düzenlendi. Saldırıya, baraj bölgesinde nöbet tutan güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre astsubay Metin Uysal şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Yaralı asker helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne getirilerek, tedavi altına alındı. Çatışmanın ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

CENAZE TÖRENİ

Şehit Uysal için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu. Daha sonra şehidin öz geçmişi okundu, saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi.

Vali Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı ve 7. Kolordu Komutan Vekili Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar'ın da katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi, Düzce'nin Yığılca ilçesine gönderildi.

PKK'YA YÖNELİK

Öte yandan, Silvan'da güvenlik güçlerince, geçen yıl ilçede PKK'lı teröristlerce yapılan ve halkın huzur ve güvenini tehdit eden, vatandaşların kamu hizmetlerine ulaşımını engelleyen, evlerine girip eşyalarını kullanılamaz hale getiren, yollara çukur açıp barikat kuran, patlayıcılar yerleştiren saldırılara katıldıkları iddiasıyla E.G. isimli kadın,  PKK üyeliği suçundan ceza alan M.B. ve hakkında terör örgütü üyesi olmak suçundan arama kararı bulunan M.C.T. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

VAN'DAKİ PATLAMA

Van'ın Edremit İlçesi Hacıbekir Mahallesi'ndeki ara sokaklara PKK'lı teröristlerin barikat kurulduğu ve 3 aracın da ateşe verildiği ihbarı üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Teröristler, operasyon için gelen bir askeri aracın geçişi sırasında yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi ve otomatik silahlarla ateş açtı. Patlamada ağır hasar gören zırhlı araçta bulunan  Piyade Onbaşı Ömer Önder şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Takviye ekiplerin ulaşmasıyla bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Teröristlerle güvenlik güçleri arkasında çıkan çatışmada 1 polis de yaralandı. Yaralı askerlerle polis hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

AYNI BÖLGEDE İKİNCİ PATLAMA

acıbekir Mahallesi Bayırlı Sokak'ta saat 15.10 sıralarında bir patlama daha meydana geldi. Patlamada, kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. Yaralı  hastanede tedavi altına alındı.  Bölgede operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin giriş ve çıkışları da kontrollü bir şekilde sağladığı belirtildi.

ŞIRNAK'TA ÜÇ PKK'LI

Şırnak il merkezinde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla birlikte hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi' adı verilen operasyon 3 Haziran günü tamamlandı. Kentte arama tarama faaliyetlerini sürdüren polis ekipleri geçen pazar günü Bahçelievler Mahallesi'ne sızma girişimi yapmak isteyen 3 PKK'lıyı termal kamera ile tespit etti.

Bölgeye intikal eden Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri PKK'lılara, 'teslim ol' çağrısında bulundu. Çağrıya ateş açılarak karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 3 PKK'lı yaralandı. Yaralı PKK'lılar kaçarak mahallede izlerini kaybettirirken, güvenlik güçleri geniş çaplı arama tarama faaliyeti başlattı. Yaralı PKK'lılar gece bir evin bodrumunda daha önce tünel hale getirilmiş yaklaşık 100 metre derinliğinde çukurda ölü buldu. PKK'lıların cesetleri halatla bulundukları tünelden çıkarılıp Şırnak Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz