Baldızdan enişteye ikinci hayat

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde gerçekleştirilen operasyonla 50 yaşındaki Hacer Aktaş'ın böbreği, kardeşinin 46 yaşındaki eşi Ahmet Aktaş'a nakledildi.

Baldızdan enişteye ikinci hayat

Kayseri'de yaşayan evli ve 2 çocuk babası 46 yaşındaki Ahmet Aktaş'a 6 yıl önce polikistik böbrek rahatsızlığı teşhisi konuldu. 18 ay önce diyalize girmeye başlayan Ahmet Aktaş'a böbrek nakli olması gerektiği bildirildi. Yaşamak için böbrek nakli olması gereken Aktaş'a iyi haber, 50 yaşındaki baldızı Hacer Aktaş'tan geldi.

Baldızının böbreğini bağışlamayı kabul etmesi üzerine Medical Park Antalya Kompleksi'ne başvuran Ahmet Aktaş'a, Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyonla Hacer Aktaş'ın böbreği nakledildi.

Ahmet Aktaş, naklin ardından yaptığı açıklamada, operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti. Aktaş, ''Baldızıma da ne kadar teşekkür etsem azdır. O bir hayat kurtardı. Bana can verdi'' dedi.

Eniştesine böbreğini bağışlayarak diyalizden kurtulmasını sağlayan 50 yaşındaki 2 çocuk annesi Hacer Aktaş da, Ahmet Aktaş'ın ağabeyinin de böbrek rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdiğini anlattı. Hacer aktaş, ''Böbreğimi öncelikle ona vermek istemiştim, fakat nasip olmadı. Nasip bugüneymiş'' diye konuştu.

Nakli gerçekleştiren Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, yaptığı açıklamada, ameliyatların başarılı geçtiğini, her iki hastanın da durumlarının iyi olduğunu söyledi. Demirbaş, Hacer Aktaş'ın örnek bir davranış sergilediğini belirterek, organ bağışının öneminin altını çizdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz